KC is een breed bureau waar je veel ruimte hebt om je te ontwikkelen naar je interesses
Jana de Heer

Jana de Heer - adviseur en coördinator duurzaamheid

Hoe ben je bij KC terecht gekomen?

Ik wilde graag adviseur duurzaamheid worden bij een bedrijf dat zichtbare impact kan maken. Na een heel gezellig kennismakingsgesprek kon ik aan de slag.

Wat vind jij het leukste aan je werk?

De vrijheid om nieuwe dingen te ontplooien. Onderzoeken hoe we onze ontwerpen en adviezen nog concreter en vernieuwender kunnen maken op het gebied van duurzaamheid door het
toepassen van nieuwe methodes, frameworks en te zorgen dat we daarvoor de juiste kennis in huis hebben. Door cursussen te organiseren, sprekers uit te nodigen, pilotprojecten te doen en whitepapers te schrijven samen met mijn collega’s.

Hoe ziet een werkdag er ongeveer uit bij jou?

Het is vaak een combinatie van projectenwerk en interne verduurzaming. Bijvoorbeeld: in de ochtend een werksessie op locatie bij een klant over het droombeeld voor de stad in 2040 en in de middag een interne brainstorm met de directie over het vergroten van onze impact.

Waarom zou je iemand aanraden bij KC te werken?

KC is een breed bureau waar je veel ruimte hebt om je te ontwikkelen naar je interesses. Als planoloog kun je ook meewerken aan een stedenbouwkundig project, een onderzoek voor het Rijk of zelf iets geheel nieuws starten waarvan jij denkt dat het potentie heeft.

foto medewerker Jana de Heer