KC is voor mij al jaren een hele fijne werkgever waar de informele, vriendelijke sfeer en de vrijheid die je krijgt mij erg aanspreekt.
Wanne Verweij

Wanne Verweij - planoloog en hoofd afdeling Advies

Hoe ben je bij KC terecht gekomen?

Via een stage ten tijde van mijn opleiding. KC stond in een shortlist van stagebedrijven en het bedrijf werd door de docenten ook gepromoot als toonaangevend en inspirerend bedrijf. Mijn stage was heel erg leuk en we hebben contact gehouden. Toen ik klaar was met mijn studie heeft KC mij gevraagd of ik bij hen wilde komen werken.

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Ik ben nu een paar maanden hoofd van de afdeling Advies. De afgelopen jaren heb ik zelf als projectleider binnen deze afdeling met veel plezier aan diverse, soms heel complexe, projecten gewerkt. Nu, in deze nieuwe functie, combineer ik inhoud met het leidinggeven. Dat is nieuw, maar erg leuk en ik leer elke dag. Dat is erg verfrissend. Het persoonlijke contact en het zorgen dat iedereen zoveel mogelijk in z’n kracht staat vind ik erg leuk. Na twee jaar volledig thuiswerken vanwege corona bouwen we ook weer volop aan het teamgevoel. KC is voor mij al jaren een hele fijne werkgever waar de informele, vriendelijke sfeer en de vrijheid die je krijgt mij erg aanspreekt. Binnen dit bedrijf kun je – tot op zekere hoogte – zelf bepalen wat je wel en niet oppakt en dat we meerdere disciplines onder één dak hebben, maakt dat extra uitdagend. Verder ben ik er trots op dat we in Nederland één van de koplopers zijn voor wat betreft het omgevingsplan. Wij hebben al goed scherp welke kansen en mogelijkheden er liggen bij dit nieuwe en complexe instrument en we kunnen gemeentes en ontwikkelaars echt helpen om stappen te zetten.

Hoe ziet een werkdag er ongeveer uit bij jou?

Die verloopt altijd anders dan ik van tevoren had gedacht ;-). Ik heb inmiddels geleerd dat ik de halve dag vrij moet houden voor onverwachtse dingen, want die zijn er altijd in deze functie, vooral voor wat betreft personeelszaken. Ik voer gesprekken met de mensen uit onze afdeling over hoe het met ze gaat, denk na over welke strategische stappen we met de afdeling willen zetten, voer veel gesprekken over organisatie en planning, lees en beoordeel offertes en werk ook nog voor een deel inhoudelijk aan projecten.

Waarom zou je iemand aanraden bij KC te werken?

Vooral vanwege de fijne informele sfeer en de kansen en mogelijkheden die je binnen dit bedrijf krijgt.

foto medewerker Wanne Verweij