gesloten ruimte beplakt met fotobehang en zicht op de gangen

Life Science

Wij hebben voor projecten op diverse schaalgroottes en voor zowel nieuwbouw als verbouw de "Intelligente Generieke Laboratoriumoptimalisatie" (IGLO) methode ontwikkeld, waarmee onze oplossingen duurzaam, flexibel en kostenefficiënt zijn. De methode is gebaseerd op het intelligent verwerken van gebruikersinformatie en het ontwerpen van uitwisselbare generieke modules.

 

Architectonische visie

Wij ontwerpen voor mensen en streven naar aangename, veilige en comfortabele gebouwen. De eisen die aan de high-tech omgevingen gesteld worden zijn hoog en moeten mee genomen worden in de ontwerpen. Het is duidelijk dat een werkomgeving met daglicht en uitzicht naar buiten zeer prettig werken is. Door ruimtes aantrekkelijk en inspirerend in te richten ontstaan onverwachte ontmoetingen, die interactie en samenwerking stimuleren.

 

Generiek en Flexibel

Elke klant heeft unieke processen die specifiek worden weergegeven in de indeling van het gebouw. Daardoor is het moeilijk om wijzigingen door te voeren zonder het gebouw ingrijpend aan te passen, wat tevens een kostbare aangelegenheid is. Door gebruik te maken van onze IGLO methode brengen wij flexibiliteit in de indeling. Luisteren naar de gebruiker is een essentiële stap in het ontwerpproces om tot een generieke en modulaire opzet te komen. Het gaat hierbij niet om de fysieke verplaatsbaarheid maar om de aanpasbaarheid. Door het flexibele ontwerp kunnen de generieke modules makkelijk aangepast worden aan de diverse gebruikssecenario’s, ook in de toekomst.

 

Vooruit denken

Nieuwe regelgeving, verbeterde apparatuur of nieuwe methoden vragen voortdurend om aanpassingen in het proces. Door vanaf het begin rekening te houden met toekomstige mogelijkheden, hoeft dit geen invloed te hebben op de indeling. Vooruitkijken is moeilijk, daarom focussen wij ons op een solide infrastructuur en zijn de functies ondergeschikt. Door verschillende scenario’s te testen, wordt de toekomstbestendigheid duidelijk.

voorbeeldprojecten