KuiperCompagnonsHeijplaat05.jpg
KuiperCompagnonsHeijplaat02.jpg
KuiperCompagnonsHeijplaat06.jpg
KuiperCompagnonsHeijplaat07.jpg
KuiperCompagnonsHeijplaat08.jpg
KuiperCompagnonsHeijplaat09.jpg
1830hetverborgengeheimvv07002webFRONT.jpg

Heijplaat; het nieuwe dorp

Rotterdam – Direct naast het karakteristieke Heijplaat heeft KuiperCompagnons in opdracht van Van Omme & De Groot het Nieuwe Dorp ontworpen. Deze nieuwe buurt bestaat uit 170 energieneutrale woningen die in fases tussen 2016 en 2022 zullen worden gerealiseerd.

Midden in de Rotterdamse haven ligt Heijplaat, een woonwijk die 100 jaar geleden door de Rotterdamse Droogdok Maatschappij is gebouwd voor de huisvesting van haar werknemers. Direct naast het karakteristieke tuindorp heeft KuiperCompagnons in opdracht van Van Omme & De Groot het Nieuwe Dorp ontworpen. Deze nieuwe buurt bestaat uit 170 energieneutrale woningen die in fases tussen 2016 en 2022 zullen worden gerealiseerd.

Langs het water liggen de kadewoningen; individueel vormgegeven drielaagse huizen die in hun architectuur refereren aan de gebouwen van de RDM. Het hierachter gelegen tuindorp is qua opzet en uitwerking een verlengstuk van het oude Heijplaat; veel groen in de openbare ruimte en gemetselde woningen met kappen. De daken zijn op de zonzijde geheel bedekt met zonnepanelen, wat de woningen, in combinatie met de individuele warmtepompen, energieneutraal maakt.

Projectnieuws
gerelateerde projecten