goirlecentrum08.jpg
goirlecentrum07.jpg
goirlecentrum06.jpg
goirlecentrum03.jpg
goirlecentrum05.jpg
goirlecentrum04.jpg
goirlecentrum02.jpg
goirlecentrum01.jpg

Nieuw centrumgebied

Goirle NL – De Brabantse gemeente Goirle zocht naar een manier om inwoners en passanten een nieuwe, bijzondere beleving te geven bij hun bezoek aan het centrumgebied, dat het centrale Kloosterplein, winkelcentrum De Hovel en de omgeving van het cultureel centrum Jan

De Brabantse gemeente Goirle zocht naar een manier om inwoners en passanten een nieuwe, bijzondere beleving te geven bij hun bezoek aan het centrumgebied, dat het centrale Kloosterplein, winkelcentrum De Hovel en de omgeving van het cultureel centrum Jan van Besouwhuis beslaat. KC ontwierp de herinrichting van de openbare ruimte.

Voetstapjes in het straatdek
De verbindende factor bestaat onder meer uit de kenmerkende wijze van bestrating. Gekozen is voor warmrode, gebakken straatklinkers in een opvallende maatvoering. Geïnspireerd op het sprookje van Sullivan zijn
in het straatdek elfenvoetstapjes aangebracht. Dit element geeft bezieling aan het gebied. De belangrijkste plekken, zoals de entree van het winkelgebied, de bibliotheek en het cultureel centrum, verwelkomen de bezoekers met een tapijt van natuursteen. Gebogen bruggetjes, robuuste zitbanken en sierbomen in bijzondere potten completeren het winkelgebied.

gerelateerde projecten