expertise › Woonleefhart Liesveld
WoonleefhartLiesveldKuiperCompagnons02.jpg
WoonleefhartLiesveldKuiperCompagnons04.jpg
WoonleefhartLiesveldKuiperCompagnons03.jpg
WoonleefhartLiesveldKuiperCompagnons01.jpg
WoonleefhartLiesveldKuiperCompagnons05.jpg
WoonleefhartLiesveldKuiperCompagnons06.jpg
WoonleefhartLiesveldKuiperCompagnons07.jpg
WoonleefhartLiesveldKuiperCompagnons10.jpg
WoonleefhartLiesveldKuiperCompagnons11.jpg

Woonleefhart Liesveld

Molenwaard – In het Woonleefhart Liesveld heeft KuiperCompagnons een sportcomplex, een korfbalveld, een brede school, een supermarkt en een gevarieerd woonprogramma gerealiseerd.

In het Woonleefhart wordt een aantal voorzieningen gerealiseerd die cruciaal zijn voor de vitaliteit van de woonkern Liesveld, maar waarvoor in de naast gelegen vesting Nieuwpoort, vanwege de omvang en schaal, geen plaats meer is. Het gaat hierbij om een sportcomplex, een korfbalveld, een brede school en een supermarkt. Deze functies zijn samen met een gevarieerd woonprogramma tot een levendig en samenhangend centrum gesmeed dat als een verbindende schakel de twee woonwijken rondom de vesting verbindt.

KuiperCompagnons heeft voor dit plan niet alleen de stedenbouwkundige opzet bepaald, maar tevens het inrichtingsplan ontworpen en alle architectuuropgaven voor haar rekening genomen.

De verschillende gebouwen vormen samen met het bestaande Vijverhofcomplex een informeel carré. Alle gebouwen zijn voorzien van kappen en hebben een eigentijdse maar tegelijkertijd klassieke toonzetting die goed aansluit op de bouwstijlen zoals deze voorkomen in de vesting.

gerelateerde projecten