expertise › Eilandwoningen Helpermaar
HelpermaarEilandwoningenKuiperComp03.jpg
HelpermaarEilandwoningenKuiperComp01.jpg
HelpermaarEilandwoningenKuiperComp02.jpg
HelpermaarEilandwoningenKuiperComp04.jpg
HelpermaarEilandwoningenKuiperComp05.jpg

Eilandwoningen Helpermaar

Groningen NL – In het stedenbouwkundig plan voor Helpermaar is belangrijke betekenis is toegekend aan de verankering van het stedenbouwkundig plan in de omgeving en de aansluiting op de stedenbouwkundige hoofdstructuur van Groningen/Zuid.

In het stedenbouwkundig plan voor Helpermaar is hieraan onder meer invulling gegeven door de bestaande singel tot diep in het plangebied door te trekken en hier tevens de bestaande groen- en waterstructuur te respecteren. De as van de Singel wordt beëindigd bij het Eiland, waarop 16 eengezinswoningen en een appartementsgebouw van 7 lagen worden gerealiseerd.

De architectuur van de woningen kenmerkt zich door strakke vormen en grote glasvlakken. Hoewel de woningen onderling duidelijke verwantschappen hebben, hebben ze toch elk hun eigen individuele uitstraling. Het metselwerk van de woningen wordt uitgevoerd in een donkergrijze, licht glinsterende steen of een rode, iets gemêleerde steen. Alle woningen hebben een inpandige garage en een woonkamer over de volle breedte, uitkijkend over de achtertuin die aan het water ligt. Ook krijgen alle woningen een dakterras. De dakopbouw is desgewenst uit te breiden met één of meerdere kamers.

Oppervlakte/omvang: 12 twee-onder-een-kap woningen en 4 geschakelde woningen
Opdrachtgever: Volker Wessels Vastgoed
gerelateerde projecten