expertise › Villa Lumen
KuiperCompagnonsVillaLumenfront.jpg
KuiperCompagnonsVillaLumen1.jpg
KuiperCompagnonsVillaLumen2.jpg
KuiperCompagnonsVillaLumen4.jpg
1164FlyerHondsrugvillas08web.jpg

Villa Lumen

Groningen – Villa Lumen is niet één gebouw, maar een aantal gebouwen. De elf villa’s zijn gebouwd volgens een strak, eigentijds ontwerp: wit gestucte gevels, natuursteen vlakken en grote glasvlakken geven de villa’s een modern uiterlijk.

Villa Lumen is de voortzetting van de Hondsrug, op het hoger gelegen oostelijk deel van Helpermaar. Net zoals bij de eerste fase van de Hondsrug is hier gekozen voor een standaardplattegrond, op basis waarvan de kopers hun woning verder individueel kunnen laten vormgeven.

De villa’s grote ramen, waardoor de woningen van binnen ontzettend licht zijn. Waar je ook bent in de woning, je zit nooit in een donker hoekje. Licht is dan ook het hoofdthema van de villa’s, zoals de naam van het project al verraadt.

Hoewel elke villa aan de binnenkant anders is, is het geheel van strakke, witte panden een mooi plaatje. Alle woningen hebben twee lagen, een eigen aangebouwde garage en een ruime tuin. Verder hebben de villa's vier grote slaapkamers en twee badkamers.

Bijzonder aan het ontwerp van Villa Lumen is dat de daken van de woningen vanuit een bepaalde hoek haast als losse platen bovenop de wanden lijken te liggen. Dit komt vooral door de plaatsing van ramen direct onder de dakrand. Daarnaast steken de daken aan twee kanten iets uit en zijn ze wit, terwijl de wand vlak onder het dak met grijze baksteen bedekt is.

Door de plaatsing van ramen op de hoeken van de villa’s krijgen de woningen een eigenwijs, speels karakter. Een vloeiende overgang van woonkamer naar tuin zorgt ervoor dat bewoners zich constant in een open, groene omgeving bevinden.

Programma: Woningbouw
Oppervlakte/omvang: 11 vrijstaande woningen
Opdrachtgever: Volker Wessels Vastgoed
Opdrachtperiode:1999-2015
Status: Gereed
Constructieperiode:2015-2016
Team: Rogier Mentink, Marc Fieggen
gerelateerde projecten