Star-shl lab in Rotterdam test zorgpersoneel op Coronavirus

HEALTHCARE + LIFE SCIENCES

Al meer dan 20 jaar is KuiperCompagnons actief in het ontwerpen van complexe utiliteitsgebouwen waaronder laboratoria, ziekenhuizen en clean rooms. We hebben in die tijd al veel opdrachtgevers kunnen helpen bij het realiseren van projecten.

Essentieel voor onze klanten zijn gebouw- omgevingen waarin specifieke processen kunnen plaatsvinden zonder in te boeten op de kwaliteit. Omgevingen die perfect functioneren, nu en in de toekomst. Waarin veiligheid, comfort en duurzaamheid tot een geheel zijn verenigd.

Wij ontwerpen voor mensen. Of het nu gaat om medewerkers, bezoekers, bewoners of patiënten, zij moeten zich prettig voelen. De beleving van de ruimte speelt daarbij een cruciale rol: mensen willen zich kunnen identificeren met hun omgeving. Herkenbaarheid en sfeer zijn hiervoor de belangrijkste ingrediënten.

Functionaliteit en beleving vormen een interessant spanningsveld. Het zoeken naar een symbiose daartussen is wat ons drijft, daardoor ontstaat er iets bijzonders. Iets dat lang houdbaar is en daarmee duurzaam wordt.

We helpen u graag bij het realiseren van uw projecten. KuiperCompagnons biedt daarvoor een breed scala aan mogelijkheden in de vorm van de volgende ontwerp- en adviesdiensten:

Visie, doelstellingen en strategie
Ontwerp (schetsontwerp, voorontwerp, definitief ontwerp, bestek en uitvoeringsontwerp)
Haalbaarheidsstudie
Ruimtebehoefte en ontwerpopgave
Programma van eisen (URS/FRS)
Communicatie met gebruikers en belanghebbenden
Visualisatie (3D renders)
Ontwerp kwalificatie en reviews
Check en aanvraag benodigde vergunningen
Projectmanagement en begeleiding ontwerpproces (Total-engineering)
Opzet en management BIM (building information modelling) omgeving
Begeleiding kostencalculatie en contractvorming
Bouwbegeleiding en oplevering
Juridisch advies
Bouwfysica, brandveiligheid, energieprestatie, duurzaamheid (BREEAM) en milieu


Wilt u meer weten? Mail of bel dan met:
RobKanbierKuiperCompagnons.jpg
Rob Kanbier
rkanbier@kuiper.nl
06 516 272 64
EvertSlootwegKuiperCompagnons.jpg
Evert Slootweg
eslootweg@kuiper.nl
06 412 146 42
Star-shl lab in Rotterdam test zorgpersoneel op Coronavirus

Star-shl lab in Rotterdam test zorgpersoneel op Coronavirus

In Rotterdam-Ommoord staat het laboratorium van Star-shl, ontworpen door KuiperCompagnons. Dit laboratorium voert dagelijks al honderden coronatests uit, voornamelijk van zorgpersoneel van verpleeg- en verzorgingshuizen.

Personeel van verpleeg- en verzorgingshuizen moet op grote schaal getest kunnen worden op het coronavirus, zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid dinsdagavond 31 maart 2020 tijdens de persconferentie over de coronacrisis.

In Rotterdam-Ommoord staat het laboratorium van Star-shl, dat dagelijks al honderden coronatests uitvoert, vooral van dit zorgpersoneel.


project: Star-shl lab in Rotterdam test zorgpersoneel op coronavirus
Sanquin Light, productie- en researchgebouw Sanquin, Amsterdam

Sanquin Light, productie- en researchgebouw Sanquin, Amsterdam

Op de locatie van Sanquin te Amsterdam is aan de zuidzijde een nieuw gebouw gerealiseerd. Dit gebouw zal de groeiende behoefte aan plasmaproducten faciliteren. Productie en onderzoek zijn de belangrijkste functies in het gebouw. Door slimme inpassing in de bestaande gebouwstructuur ontstaat een helder complex. Sfeervolle binnentuinen vormen een aangename tegenstelling met de steriele productieomgeving. In het hart van het complex is een lichthof aangebracht waar alle medewerkers elkaar kunnen ontmoeten. De vide maakt zichtlijnen tussen de verschillende verdiepingen van bestaande en nieuwe gebouwen mogelijk.


project: Productie en research gebouw Sanquin
Qc laboratorium CAF-DCF, Brussel

Qc laboratorium CAF-DCF, Brussel

CAF-DCF is een productiefaciliteit voor Bloedplasmaproducten in Brussel. Het Qc laboratorium heeft een heldere opzet en logistiek waarbij kruisende lijnen (cross-contamination) worden vermeden. Andere belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp zijn flexibiliteit, een generieke opzet en het creëren van een comfortabele en veilige werkomgeving met voldoende daglicht en uitzicht. Het eerder gerealiseerde microbiologie-lab is hierbij geïntegreerd in het plan. De naastgelegen kantoorruimte is zo ontworpen dat deze eenvoudig als laboratoriumruimte kan worden toegevoegd.


project: Quality Control Lab CAF-DCF

Laboratoria

ziekenhuizen

gezondheidscentra

zorgwoningen