01OVERZICHTTorensteepolderA3.jpg
02Numansdorp1905.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg

Zestien nieuwe landgoederen

Numansdorp NL – Het ontwerpen van een aaneengesloten zone van zestien nieuwe landgoederen in een open aanwaspolder in West-Nederland is een unieke opgave.

Het ontwerpen van een aaneengesloten zone van zestien nieuwe landgoederen in een open aanwaspolder in West-Nederland is een unieke opgave. KuiperCompagnons heeft in opdracht van projectontwikkelaar Midstate een landschapsplan gemaakt voor een dergelijke zone in de Torensteepolder, ten zuidoosten van Numansdorp. De landgoederen zullen de overgang gaan vormen tussen het in ontwikkeling zijnde Numansdorp-Zuid en het agrarische buitengebied van de Hoeksche Waard. Van elk landgoed wordt 90% voor het publiek toegankelijk en ingericht met bij het open landschap passende natuurdoeltypen. De landhuizen zijn fraai gelegen aan een kreek of zelfs geheel omgeven met water.

Het landschapsplan fungeert als een overkoepelend globaal inrichtingsplan voor het openbare deel van alle te ontwikkelen landgoederen samen. Het zal dienen als een landschappelijke kapstok waaraan de gemeente Cromstrijen de individuele inrichtingsplannen voor de verschillende landgoederen zal toetsen.

gerelateerde projecten