bannerrechts.jpg
oktober 2020

Online bijeenkomst Omgevingswet voor ontwikkelaars op 3 november 2020

De Omgevingswet treedt naar verwachting op 1 januari 2022 in werking. Dit betekent dat er veel gaat veranderen, ook voor u. Om u goed voorbereid op weg te helpen organiseert KuiperCompagnons op 3 november 2020 een online bijeenkomst Omgevingswet voor ontwikkelaars.

lees verder...
Sanquinpowerbankverkleind.jpg
september 2020

Sanquin opent eerste ‘plasma-only’-centrum van Nederland; de Powerbank

Op 10 september 2020 is de eerste Powerbank van Nederland geopend in het drukbezochte Utrechtse winkelcentrum Nova. De Powerbank is een ‘plasma-only’-centrum van Sanquin waar mensen plasma kunnen doneren.

lees verder...
WuhanscienceclusterKuiperCompagnons01.jpg
juli 2020

KuiperCompagnons wint selectie voor het ontwerp en de ontwikkeling van een wetenschapscluster van wereldklasse in Wuhan, China.

Na een selectie uit 19 consortia krijgt KuiperCompagnons, samen met haar partner UDG, een prestigieuze opdracht voor het ontwerp van het masterplan en het stedenbouwkundig ontwerp van Science Island in Midden-China, Wuhan.

lees verder...
CoolkitKuiperCompagnonsHvAcover.jpg
juli 2020

De hittebestendige stad CoolKit staat voor u klaar!

Wat is de Coolkit? Een interactieve Toolkit voor ontwerpers van de buitenruimte.

lees verder...
LaboratoriumbouwKuiperCompagnons.jpg
juli 2020

Interview over laboratoriumbouw in LABinsights

Generieke ontwerpmodules en integratie van infrastructuur voor ‘later’ maken labgebouwen flexibel en toekombestendig. Neem daarom flexibiliteit vroeg in de ontwerpfase mee!

lees verder...
KiteKuiperCompagnons007.jpg
juni 2020

Kite Pharma Hoofddorp geopend!

Kite, onderdeel van Gilead Sciences, heeft in 2 jaar tijd een productiefaciliteit gebouwd, (CQV) gecertificeerd en in gebruik genomen in Hoofddorp, een record voor een dergelijke faciliteit.

lees verder...
BurgFeithpleinKuiperCompagnonsE.jpg
juni 2020

Jaren negentig kantoorgebouw krijgt complete makeover

Het komt in de praktijk niet vaak voor maar in Voorburg wel: drie HPP-partners die gezamenlijk bij één project zijn betrokken. Een unieke casus dus. En een al even bijzondere uitdaging: een leegstaand kantoorgebouw uit de jaren negentig van de vorige eeuw ontwikkelen tot aantrekkelijk woongebouw. Inclusief een aanpak van de openbare ruimte. Opdrachtgever De Maese Woningen, ontwerper KuiperCompagnons, investeerder Holland Immo Group en bouwer Cordeel leveren een knap staaltje werk af dat een heel gebied een impuls geeft.

lees verder...
MasterplanstationsgebiedHeerhugowaard.jpg
juni 2020

Masterplan Stationgebied Heerhugowaard

KuiperCompagnons heeft samen met de gemeente Heerhugowaard, initiatiefnemers en andere betrokkenen aan de opwaardering van het stationsgebied in Heerhugowaard gewerkt. Op vrijdag 12 juni stond er een artikel in het Noordhollandsdagblad over dit masterplan.

lees verder...
UFPSingapore.png
juni 2020

Urban Farming Partners Singapore heeft succesvol financiering toegekend gekregen om een ultramoderne indoor farm in Singapore te bouwen op basis van hoogwaardige Nederlandse technologie

Urban Farming Partners Singapore (UFPSG), een uniek partnerschap tussen Singapore en Nederland, heeft substantiële financiële steun ontvangen van de Singapore Food Agency (SFA) in het kader van het Agriculture Productivity Fund (APF), om de potentie van stedelijke voedselproductie te ontsluiten en op te schalen.

lees verder...
KuiperCompagnonsSchievestegeluidafscherm.jpg
mei 2020

Masterplan 'Schieveste Ultiem Verbonden'

In 2017 heeft KuiperCompagnons samen met onder andere Benno Wiersma, Nio architecten en Van Omme & De Groot een initiatiefplan gemaakt voor grootschalige woningbouw op Schieveste, pal gelegen achter de vervoersknoop NS-station Schiedam.

lees verder...
rodepij.png
mei 2020

1,5 meterafstandregel in ziekenhuizen

Onder invloed van Covid-19 veranderen maatschappij en leefomgeving. Nieuwe regels en normen zijn belangrijk om het openbare en privéleven draaiende te houden. Met name het afstandhouden van elkaar, door de introductie van de 1,5 meter samenleving, vraagt veel aanpassingsvermogen.

lees verder...
Paden van RES naar vergunningverlening in 2025 (NP RES)
april 2020

Regionale Energiestrategieën en de Omgevingswet

De Omgevingswet is voor een nog onbepaalde tijd uitgesteld en de planning van de Regionale Energie Strategieën (RES) is aangepast als gevolg van Coronamaatregelen. Van uitstel komt echter geen afstel.

lees verder...
KuiperCompagnonsoffice.jpg
april 2020

Omgevingswet opnieuw uitgesteld; meer tijd om u goed voor te bereiden!

Op 1 april heeft de Minister bekendgemaakt dat de inwerkingtreding van de Omgevingswet opnieuw wordt uitgesteld. De belangrijkste reden: de coronamaatregelen. Iets dat al langer speelde is dat om het DSO (Digitale Stelsel Omgevingswet) goed werkend te krijgen, nog flinke stappen gezet moeten worden.

lees verder...
UtrechtU16lagenkaartKuiperCompagnons.jpg
maart 2020

Drukbezochte U16-informatiebijeenkomst in Utrecht

Utrecht U16, Strategisch inhoudelijk stedenbouwkundige ondersteuning, regio Utrecht tot 2040

lees verder...
ZonnewijzerKuiperCompagnonscompilatie.png
september 2019

Gelders Energieakkoord lanceert Gelderse ZonneWIJzer

Op 24 september is op het provinciehuis in Arnhem de Gelderse ZonneWIJzer gepresenteerd. Deze is specifiek voor de Gelderse situatie geschreven en staat vol met tips en aanbevelingen die helpen om tot een goede ruimtelijke inpassing van een zonneveld te komen.

lees verder...
DeAmpereKuiperCompagnons.jpg
september 2019

Bouwwerkzaamheden gestart van appartementencomplex De Ampère in Alphen aan den Rijn

Op woensdag 11 september is met het slaan van de eerste paal het startsein gegeven voor het project De Ampère in Alphen aan den Rijn. De ‘Nuon-locatie’ in Alphen aan den Rijn grenst aan het station en is daarmee een aantrekkelijke plek voor haar gebruikers.

lees verder...
79670hhwstadvandezonsmall.jpg
augustus 2019

Stad van de zon: duurzame wijk was zijn tijd ver vooruit

Duurzame gebiedsontwikkeling is tegenwoordig de norm, maar met het ontwerpen van De Stad van de Zon in 1994 was ons bureau zijn tijd ver vooruit.

lees verder...
KuiperCompagnonslabs.jpg
juli 2019

KuiperCompagnons gaat een nieuw toekomstbestendig laboratorium ontwerpen voor Bilthoven Biologicals (BBIO) in Utrecht.

Wij zijn gevraagd door het Ierse engineering- en projectmanagementbedrijf DPS Group om samen met hun en Kropman Contamination Control een nieuw toekomstbestendig laboratorium te ontwerpen en te bouwen voor Bilthoven Biologicals (BBIO) in Utrecht.

lees verder...
OmgevingsplanHilleghomoverzichtskaartjev.jpg
juni 2019

Het Omgevingsplan Hillegom/ Buitengebied

KuiperCompagnons werkt met de gemeente Hillegom intensief samen aan het omgevingsplan voor het buitengebied en de Zanderij. Vanaf de start is de doelstelling van het project: maak zoveel mogelijk gebruik van de (afwegings)ruimte die de Omgevingswet biedt om op die manier direct te sturen op de (gebieds)doelstellingen uit de omgevingsvisie Hillegom.

lees verder...
degemeenterijswijkamduravermeersynchroon.png
juni 2019

Rijswijk maakt plannen voor locatie Pasgeld

De gemeente Rijswijk, AM, Dura Vermeer, Synchroon en VolkerWessels Vastgoed hebben op de PROVADA een intentieovereenkomst getekend voor de locatie Pasgeld in Rijswijk. Een stedenbouwkundig ontwerp dat is gemaakt in samenwerking met KuiperCompagnons.

lees verder...
02.jpg
mei 2019

Bouw gestart van 100 woningen in Etten Leur

Op 28 mei 2019 is de eerste paal geslagen van het deelgebied Bos&Weide van de Streek te Etten Leur. Ruim 100 nul-op-de-meter woningen in een landelijke, groene woonbuurt!

lees verder...
Provada2019KuiperCompagnonsLR.jpg
mei 2019

KuiperCompagnons op de Provada

We staan voor grote opgaven. Mobiliteit, verstedelijking, veiligheid, energie, en duurzame leefkwaliteit vragen een duidelijke koers voor onze Deltametropool Nederland. De komende jaren worden een tijd van keuzes, van versnelling, een tijd van doen.

lees verder...
IMG1038elr.jpg
mei 2019

Transformatie voormalig Oudenrijn ziekenhuis bereikt hoogste punt

Het bereiken van het hoogste punt van “Nido”, het voormalige Oudenrijn ziekenhuis is op 17 mei gevierd met pannenbier en een toespraak door burgemeester Van Zanen. Nido wordt de nieuwe naam van het project van RoundHillCapital, dat wordt gerealiseerd door VolkerWessels.

lees verder...
ZhejiangKuiperCompagnons01.jpg
juni 2018

First prize

KuiperCompagnons and its partners has been awarded the first prize for the Zhejiang outstanding urban and rural planning 2017 for Xiaojia River Countryside planning , Ningbo, China.

lees verder...
StruytseHoeckIndustiebouw.png
april 2020

De facelift van Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis

Publicatie van acht pagina's over de facelift van Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Industriebouw. Het ontwerp voor deze facelift is van KuiperCompagnons.--
SchievesteKuiperCompagnons02.jpg
april 2020

Gijs van den Boomen acht na corona-crisis een nationaal woningbouwprogramma noodzakelijk

In een interview met Harm Tillman van de Architect, praat Gijs van den Boomen over de eventuele effecten van de Corona-crisis op het vakgebied.--
FotoStardhl1.jpg
april 2020

Rotterdams Lab test zorgpersoneel op coronavirus

In Rotterdam-Ommoord staat het laboratorium van Star-shl, ontworpen door KuiperCompagnons. Dit laboratorium voert dagelijks al honderden coronatests uit, voornamelijk van zorgpersoneel van verpleeg- en verzorgingshuizen.--
KuiperCompagnonsspaarnegasthuis00.jpg
maart 2020

Centrale hal Spaarne Gasthuis

Gastvrij en herkenbaar zijn is belangrijk voor het Haarlemse Spaarne Gasthuis.--
UrbanFarmingPartnersKC4.png
maart 2020

Miljoenenplan voor stadslandbouw in Singapore

De bevolking van Singapore groeit en daarmee staat voedselzekerheid steeds meer onder druk. Een baanbrekende oplossing is om in gebouwen midden in de stad groenten en kruiden te telen.--
ZonneWIJzerLinkedinberichtenafbeelding1Z.jpg
maart 2020

HELP, ZONNEVELDEN!

Dat horen wij steeds vaker. Gemeenten, provincies, energiecorporaties, natuurorganisaties en ontwikkelaars zoeken naar de mogelijkheden en effecten van zonnevelden in ons landschap. Hoe maak ik keuzes voor geschikte locaties? Waar moet ik aan denken bij inpassing? Waar moet ik op letten als het zonneveld wordt ingericht?--
ondertekeningvijfsluizen.jpg
maart 2020

Samenwerkingsovereenkomst Park Vijfsluizen

Op 9 maart was de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst Park Vijfsluizen in Vlaardingen tussen de gemeente Vlaardingen en Heijmans.

(Op de foto ziet u links de directeur van Heijmans en rechts de de wethouder van Vlaardingen)--
KuiperCompagnonsHeijplaatRotterdam.jpg
maart 2020

Het Verborgen Geheim is genomineerd

Zeer trots zijn wij met de nominatie van ons project “Het Verborgen Geheim” in Heijplaat als één van de zeven beste energiezuinige nieuwbouwprojecten.--
Overzichtomgevingsvisies.jpg
februari 2020

De Omgevingsvisie: Dagelijks leren

Bij KuiperCompagnons werken we momenteel aan bijna twintig omgevingsvisies. Eerder al droegen wij bij aan de twee Pilot-ronden voor omgevingsvisies van het ministerie en zijn inmiddels drie van onze omgevingsvisies vastgesteld. Het voordeel van die vroege en grote betrokkenheid bij visievorming onder de Omgevingswet is dat we gemeenten kunnen laten delen in elkaars ervaringen, niet alleen uit het verleden maar ook (of juist) over actuele onderwerpen zoals de koppeling met de RES, stikstof en de vertaling in het omgevingsplan.--
GijsvandenBoomenUtrechtKuiperCompagnons.png
januari 2020

Gijs van den Boomen aangesteld als stedenbouwkundig expert regio Utrecht

De samenwerkende gemeenten U10 hebben Gijs van den Boomen na de zomer van 2019 aangesteld als de nieuwe stedenbouwkundige en landschapsarchitect in het Ruimtelijk-economisch perspectief en programma (REP).--
SchievesteKuiperCompagnons01.jpg
januari 2020

Grote belangstelling voor de nieuwe wijk Schieveste in Schiedam.

Dinsdagavond 7 januari werd het plan voor de nieuwe woonwijk van de ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS) gepresenteerd aan raadsleden, bewoners en andere belangstellenden. De plannen werden positief ontvangen.--
HelmondBSDkuiperCompagnons.jpg
november 2019

Circulaire woonwijk in Helmond

Binnen het Brainport Smart District in Helmond komt een geheel circulaire woonwijk. Naast de architectuur is KuiperCompagnons ook verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan en het landschapsplan.--
BiotechSlowakijeKuipercompagnons04.jpg
november 2019

State-of-the-art Biotech in Slowakije

Zoekend naar een high tech invulling van het werkloosheidsvraagstuk in Noord Slowakije, is een Bio tech faciliteit ontwikkeld in Ruzomberok.--
KuiperCompagnonsAward2019winners.jpg
november 2019

Winnaars KuiperCompagnons Graduation Award dragen het vakgebied de nieuwe eeuw in

Op zaterdag 2 november ontvingen Rapa Surajaras (TU Delft) en Tim Bachmayer (Breda University of Applied Sciences) uit handen van juryvoorzitter Gijs van den Boomen de KuiperCompagnons Graduation Award. ‘Het is een enorme eer. Door de prijs ben ik nog meer in mijn plan gaan geloven.’--
<i>Foto: Winnares Rapa Surajaras met rechts juryleden Gijs van den Boomen (KuiperCompagnons) en Emiel Reiding (directeur NOVI). Links hoofdredacteur van Blauwe Kamer Mark Hendriks. Foto: Ferry Streng</i>
november 2019

Rapa Surajaras en Tim Bachmayer winnaars van de KuiperCompagnons Graduation Awards 2019

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst afgelopen zaterdag (2 november) op de Amsterdamse Academie van Bouwkunst maakte juryvoorzitter Gijs van den Boomen de winnaars bekend van de KuiperCompagnons Graduation Awards 2019.--
VijfsluizenKuiperCompagnonsA.jpg
oktober 2019

Vijfsluizen; een groene woonwijk op voormalig sport- en recreatiecomplex van Shell

Het stedenbouwkundig plan voor Vijfsluizen in Vlaardingen is gemaakt door KuiperCompagnons. Daarnaast werken wij de plannen uit voor de architectuur van de Hofwoningen en een appartementencomplex.--
KuiperCompagnonsgraduationAwardaward.jpg
oktober 2019

KuiperCompagnons wordt naamgever prijs beste afstudeerder stedenbouw en landschapsarchitectuur

KuiperCompagnons wordt naamgever van de jaarlijkse afstudeerprijs voor stedenbouw en landschapsarchitectuur. De prijs is een initiatief van tijdschrift Blauwe Kamer en wordt in samenwerking met de NVTL en Jong BNSP georganiseerd. --
oktober 2019

Nieuw poliklinisch centrum Sliedrecht in gebruik.

Zelf eens rondkijken in het moderne poliklinisch centrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Sliedrecht is nu mogelijk met het 360° beeld (klik en beweeg met uw muis op de foto).--