nieuws › Bouw “het Posthuys” van start
posthuysluchtwebsite.jpg
HetPosthuysexterieurvoorzijdedagwebsite.jpg
interieurwebsite.jpg
Parkeergaragewebsite.jpg
Posthuys3website.jpg
Posthuyswebsite.jpg

Bouw “het Posthuys” van start

06 mei '21

Op de plaats van het voormalig postkantoor aan de Marrewijklaan in Spijkenisse, verrijst het duurzame appartementen complex het Posthuys. Donderdag 22 april werd het startschot gegeven en brachten wethouders Martijn Hamerslag en Igor Bal symbolisch de officiële eerste paal aan.

Het Posthuys wordt een duurzaam appartementengebouw en telt 70 drie-, vier- en vijfkamerappartementen in verschillende uitvoeringen. De woonoppervlaktes variëren van circa 77 tot ongeveer 153 vierkante meter. Behalve deze appartementen krijgt het gebouw ook een riant penthouse met een woonoppervlak van maar liefst 212 vierkante meter. KuiperCompagnons is verantwoordelijk voor het ontwerp, Herkon is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en Stout voor de bouw.

Marcel Boereboom (hoofd projectmanagement Herkon): “Het Posthuys wordt een gebouw met een chique uitstraling. Het alzijdige gebouw heeft op de hoek 8 bouwlagen, aflopend naar 4 en sluit daarmee mooi aan op de bestaande bebouwing aan de Marrewijklaan en de Breestraat”. Wethouder Igor Bal van Ruimtelijke Ontwikkeling vult aan: “Het Posthuys is een mooie plek om te wonen met alle gemakken van de faciliteiten in het stadscentrum om de hoek. Waar eerst een postkantoor al jaren leeg stond, verrijst binnenkort een wooncomplex met de allure die prima bij het ruimtelijke beleid van onze stad past.”
project:

Het Posthuys