StruytseHoeckIndustiebouw.png

De facelift van Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis

08 apr '20

Zoals gezegd KuiperCompagnons verzorgde het ontwerp voor de facelift van winkelcentrum De Struytse Hoeck.

Martijn Niehof en Silvian van Tuyl, respectievelijk stedenbouwkundige en architect bij het
ons bureau, roemen de rol van de opdrachtgevers.
Niehof: “Uitgaande van de vraag om eens te kijken naar de gevels, die wel een opfrisbeurt konden gebruiken, kwamen we met elkaar tot de conclusie dat ook de bestrating en de inrichting van de openbare ruimte een upgrade verdienden. Zo blijft De Struytse Hoeck ook in de toekomst aantrekkelijk, niet alleen als winkelcentrum, maar ook als verblijfsgebied en ontmoetingsplek. De gemeente, de winkeliers en de VvE – onze opdrachtgevers – konden zich vinden in die visie.”
Van Tuyl vult aan: “Dat is best bijzonder, want waarom zou je zoveel geld investeren in een goed lopend winkelcentrum? Hun vooruitziende blik en bestuurlijke lef verdienen een groot compliment.”

Hellevoetsluis krijgt nu een centrum waar niet alleen gewinkeld wordt, maar waar mensen elkaar ook ontmoeten, waar evenementen plaatsvinden, waar toeristen afmeren om hun boodschappen te doen. Met open gevels, fraaie en comfortabele bestrating veel groen en bijzondere pleinen. Kortom: Een aangenaam verblijfsgebied. Kersen op de taart worden een drijvende tuin met terras en de levendige kades, waar het goed toeven zal zijn.

Het hele artikel is on-line te lezen in het maart 2020 nummer van Industriebouw.




project:

Van de Struytse Hoeck naar de Struytse tuinen