jiashanKuiperCompagnons01_th.jpg
jiashanKuiperCompagnons02_th.jpg
jiashanKuiperCompagnons03_th.jpg
Oct. '18

KuiperCompagnons en partner Kenlog lanceren plan om de Yangtze River Delta van vers en veilig voedsel te voorzien.

KuiperCompagnons en partner Kenlog lanceren een plan om de Yangtze river delta van vers en veilig voedsel te voorzien. Het ontwerp voor het Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park in Jiashan is onderdeel van de zakelijke deals welke recent getekend zijn tussen China en Nederland door de Chinese premier Li Keqiang en minister-president Mark Rutte.

Introductie

In 2016 heeft KuiperCompagnons in opdracht van Jiashan Economic and Technological Development Zone een plan opgesteld voor de ontwikkeling van het Sino-Dutch Industrial Cooperation Park. Dit 85 ha groot bedrijventerrein met voorzieningen heeft als doel om innovatie en economische voortgang te stimuleren door gebruik te maken van wederzijdse kennis tussen China en Nederland.

In 2017 heeft KuiperCompagnons het R&D Center ontworpen binnen deze industriële zone om innovatieve bedrijven aan te trekken. De start van de bouw zal begin 2019 plaats gaan vinden. Bij de ontwikkeling van de plannen zijn ook de eerste gedachten ontstaan om een Sino-Dutch High-Tech Agriculture Part en een Horti center te ontwikkelen aangrenzend aan het industriële Sino-Dutch Park in Jiashan, China.

Het plan

Het plan omvat een gebied van ruim 400 hectare waarbij de nieuwste technologie gekoppeld wordt met de potentie en context van het van ouds her zeer vruchtbare gebied dat direct grenst aan de stadsgrenzen van Shanghai. Naast productie van vers voedsel in kassen zal er ook meerlaags geteeld worden. Maar ook open teelt in combinatie met toerisme is een speerpunt van de totale ontwikkeling. In de Yangtze River Delta leven ruim 180 miljoen mensen. Naast de behoefte aan vers eten is er ook een groeiend potentieel aan vermaak en recreatie. Om dit alles in ontwikkeling te brengen en op te kunnen schalen als blauwdruk voor andere gebieden in China en de regio zal er een Center of Excellence worden ontwikkeld centraal in het plan waar mensen zullen worden opgeleid en waar de nieuwste technologieën verder zullen worden ontwikkeld en tentoongesteld.

partner Kenlog