nieuws › KuiperCompagnons onderdeel van meerjarenstrategie om Nederlandse tuinbouwsector in China te positioneren
test1.pngJiashan modern agricultural park
test2.pngJiashan modern agricultural park

KuiperCompagnons onderdeel van meerjarenstrategie om Nederlandse tuinbouwsector in China te positioneren

25 jan '21

21 Januari vond de online kick-off plaats van Partners for international Business (PIB), waar een meerjaren strategie wordt ontwikkeld om de Nederlandse tuinbouwsector in China te positioneren. KuiperCompagnons is vanuit Liveable cities betrokken bij deze coöperatie.

Groeiende behoefte aan vers en veilig voedsel
China kent een toenemende behoefte aan vers en veilig voedsel. Dit door een groeiende middenklasse en door het feit dat de consument meer wil betalen voor gemak en kwaliteit. Naast deze groei kampt de Chinese landbouwsector met meerdere duurzaamheidsproblemen. De keten kent veel schakels en het ontbreekt aan een cold chain. Dit biedt een grote kans voor de Nederlandse tuinbouwsector om leidend te zijn in de export van kennis, techniek, diensten en concepten.

Partners for International Business
Met het programma onder leiding van Dutch Greenhouse Delta en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wil men de Nederlandse tuinbouwsector als dé samenwerkingspartner voor China positioneren. Dit op het gebied van ontwikkeling en implementatie van integrale en hightech glastuinbouw-agroparken in de buurt van grootstedelijke gebieden.

Liveable Cities
KuiperCompagnons heeft vanuit het thema Liveable Cities veel ervaring in China en met projecten die een accent hebben op voedsel veiligheid en zekerheid in en om steden. De kennis die wij hebben op het gebied van Urban Farming, waarbij de gehele keten bekeken wordt in combinatie met klimaatadaptatie, schone energieopwekking en innovatieve oplossingen, delen we graag.