nieuws › KuiperCompagnons op de Provada
Provada2019KuiperCompagnonsLR.jpg

KuiperCompagnons op de Provada

23 mei '19

Op 5 juni 2019 organiseert KuiperCompagnons op de Provada "Versnelling in ontwikkeling"

We staan voor grote opgaven. Mobiliteit, verstedelijking, veiligheid, energie, en duurzame leefkwaliteit vragen een duidelijke koers voor onze Deltametropool Nederland. De komende jaren worden een tijd van keuzes, van versnelling, een tijd van doen.

Versnelling in ontwikkeling is hierbij noodzakelijk. Of het nu gaat om knooppuntontwikkeling in de Randstad, grote gebiedsontwikkelingen als Schieveste, Feijenoord XL of Schiphol-Zee/Schiphol- Stad, of aanpakken in de polder en onze kleinere steden; onderling vertrouwen in elkaar als ontwikkelpartners staat centraal. Daarom willen we met u een drietal bijzondere ontwikkelingen verkennen waarin versnellen en vertrouwen een bijzondere rol speelt.

Toekomstperspectief - Alphen aan den Rijn
Bouwen in het groene hart is gevoelig. Alphen aan den Rijn ontwikkelt een toekomstperspectief voor het landschap én de stad. Door verder en breder te kijken, komt er beweging in vastgelopen processen. Wethouder Gerard van As laat zien hoe Alphen de vensters op het groene hart opengooit.

Mercon Kloos - Alblasserdam
Nederland ontwikkelt steeds vaker op of langs gevoelige locaties zoals erfgoed en belangrijke ecosystemen. Jaco Poldervaart van Whoonapart toont samen met wethouder Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam hoe naast de molens van Kinderdijk zonder randvoorwaarden vooraf ontwikkeld kan worden.

Stationsgebied - Heerhugowaard
Stationsgebieden zijn populair. Om te werken, te wonen en te ontmoeten. Deze complexe opgave van wonen, werken, ontmoeten en reizen vraagt een lange adem. De gemeente Heerhugowaard laat zien dat door een aanpak van verleiden en waarmaken - ingezet tijdens de crisis - de rode loper voor partijen om mede te investeren, is uitgerold.

Graag nodigen wij u en uw collega’s uit om de door ons opgedane kennis met u delen. Wij zien u graag op de beurs!

Provada, 5 juni 2019
Van 14.30 tot 15.30 uur
Zaal E108