KuiperCompagnonsIADC01.png

KuiperCompagnons verbeeldt de Toekomst van de Delta

20 nov '18

KuiperCompagnons schilderde de Toekomst van de Delta tijdens het CEDA IADC congres ‘Dredging for Sustainable Infrastructure’ op maandag 19 november in de Beurs van Berlage, Amsterdam.

Het congres stond in het teken van dat baggerprojecten steeds vaker maatschappelijke en ecologische meerwaarde moeten bieden. Het is niet langer voldoende om enkel in economisch gewin te denken. Deze integrale benadering werd ter plekke gevisualiseerd in de vorm van een ‘live-painting’ door ontwerpers van KuiperCompagnons.

De invulling van het schilderij, dat een fictieve delta typeert, werd bepaald door een interactief proces met het publiek. Mensen konden stemmen op stellingen over ‘Sustainable Dredging’ gepresenteerd door vooraanstaanden uit de sector, waaronder Stefan Aarninkhof, Mark van Koningsveld, Martin Baptist en Chris Adnitt. Ook pakten vijf mensen uit het publiek zelf de kwast op.

De uitkomst van de stellingen werd op het 6 bij 4 meter grote canvas geschilderd wat van boven werd gefilmd en live te zien was voor het publiek. De uitkomst is een spectaculair richtbeeld van hoe de baggersector en gelieerden kunnen bijdragen aan het verduurzamen van de delta’s van de toekomst. Het schilderij komt later deze week op de afdeling Civiele Techniek op de TU Delft te staan waar het zal dienen ter inspiratie voor studenten en medewerkers.