Gouden Giraffe 2018

KuiperCompagnons wint Gouden Giraffe

05 feb '18

Ons event VergezichtNL, 100 jaar KuiperCompagnons heeft een staartje gekregen. Ruim een jaar later hebben wij er een Gouden Giraffe mee gewonnen!

Wat is een Gouden Giraffe?
De Gouden Giraffe is de Oscar in de evenement business. Het is een prijs die organisaties en personen beloont die hun kop boven het maaiveld uitsteken door het bedenken van een sterk, origineel, gewaagd, resultaatgericht, effectief en/of maatschappelijk verantwoord concept voor de realisatie van een succesvolle beurs, brand event, congres, intern event of relatie event.

Team van Maanen
Team van Maanen heeft ons event ingestuurd om mee te dingen voor Relatie Event 2017. Zij hebben ons gewaagde experiment handen en voeten gegeven. Tezamen met 500 relaties werd in 100 minuten tijd het Nederland van de toekomst op de kaart gezet.

Op een enorm canvasdoek van 6 bij 3,5 meter werd aan de hand van visies van diverse deskundigen geschetst hoe ons land er over 100 jaar uitziet. In een live zaalprogramma van anderhalf uur zagen vakspecialisten op het gebied van stedenbouw, ruimtelijke ordening en architectuur dit toekomstperspectief voor hun ogen letterlijk vorm krijgen.

Levensbelang
Onze creatief directeur Gijs van den Boomen noemde bij de uitreiking van de Gouden Giraffe Awards op 2 februari in Utrecht het event van levensbelang voor zijn bureau. “We kwamen net uit een zware crisis. We wilden ons 100 jarig bestaan wel vieren, maar op gepaste wijze. En we wilden beslist niet als de kampioen van het verleden gezien worden. Wij zijn immers van de toekomst. Dus hebben we, in nauwe samenwerking met Team van Maanen, een concept ontwikkeld om weer visie en langetermijnperspectief op ons vakgebied te agenderen.”

De twee andere genomineerden in de categorie relatie-events waren Disney License Day voor Walt Disney Company Benelux en het ABN AMRO Mees Pierson Live Art Festival.


szgTHTxO7pE