kasteeltuinZevenbergenKC1.jpg
kasteeltuinZevenbergenKC2.jpg
kasteeltuinZevenbergenKC3.jpg
kasteeltuinZevenbergenKC4.jpg

Middeleeuws spektakel bij feestelijke opening Kasteeltuin Zevenbergen

22 mei '17

Op vrijdag 19 mei 2017 heeft de gemeente Moerdijk de Kasteeltuin in Zevenbergen officieel in gebruik genomen.
Waar ooit Kasteel Zevenbergen stond vond nu een middeleeuws spektakel plaats onder toeziend oog van de leerlingen van basisschool de Neerhof. Zij waren uitgenodigd voor deze opening omdat hun school een aantal jaren geleden nog op een groot deel van het terrein van de Kasteeltuin stond.

Eerste fase van de gehele centrumontwikkeling
De opening van de Kasteeltuin is een bijzonder moment en een veelbelovende eerste stap van de opwaardering van het centrum van Zevenbergen.

De Kasteeltuin biedt met gratis parkeerruimte voor lang parkeren plaats aan 200 auto’s. Het is een vervanging voor de parkeerplaatsen in het centrum die straks verdwijnen, wanneer de haven wordt teruggeven aan de stad en haar bewoners.

KuiperCompagnons is verantwoordelijk voor het inrichtingsplan voor de Kasteeltuin. De inrichting is niet alleen groen en duurzaam, ook zijn er diverse bomen van de haven verplaatst naar de Kasteeltuin, waardoor het groene beeld in de eerste fase al een lommerrijke sfeer oplevert.
Het voormalige kasteel is op een hedendaagse en inspirerende wijze in verbeeld. Sporen van het verleden vormen een route en verbinden bijzondere plekken met elkaar.

Meer informatie over de Kasteeltuin is te vinden op Centrumontwikkeling Zevenbergen: Kasteeltuin. Ook kunt u daar meer informatie vinden over de andere deelprojecten van de centrumontwikkeling.