nieuws › Omgevingswet opnieuw uitgesteld; meer tijd om u goed voor te bereiden!
KuiperCompagnonsoffice.jpg

Omgevingswet opnieuw uitgesteld; meer tijd om u goed voor te bereiden!

02 apr '20

In samenloop met de coronamaatregelen lijkt het niet haalbaar om alles voor 1 januari te implementeren. Wanneer de inwerkingtreding wel plaatsvindt, is nog niet bekend. De Minister wil eerst overleggen met de bestuurlijke partners. Daarna komt zij met een voorstel voor een nieuwe datum.

In haar brief van 1 april maakt de Minister wel duidelijk dat het niet de vraag is óf de Omgevingswet in werking treedt, maar wanneer het gaat gebeuren.

KuiperCompagnons is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het DSO. Wij begeleiden daarnaast verschillende gemeentes bij het optuigen van hun omgevingsvisie en omgevingsplan en bij het oefenen met verschillende pilots. Wij hebben inmiddels ook flink wat ervaring opgedaan met het annoteren van omgevingsplannen conform de Omgevingswet. Ook verzorgen wij werksessies en cursussen over de Omgevingswet – voor gemeentes (bestuur en organisatie) en voor ontwikkelaars.

Op basis van deze ervaring verwachten wij dat wij de extra tijd samen met u goed kunnen benutten om uw organisatie (nog) beter voor te bereiden op de Omgevingswet. Wij denken hierover graag met u mee.

Voor al uw vragen over de Omgevingswet en wat wij daarin voor u kunnen betekenen, kunt u contact opnemen met een van onze specialisten Gerwin ggabry@kuiper.nl of Linda ldekkers@kuiper.nl

In de tussentijd staan wij natuurlijk – als vanouds – ook voor u klaar bij het opstellen van uw bestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen!