nieuws › Opstellen van het Masterplan voor de agrifood productie hub in Lim Chu Kang - Singapore gegund aan KuiperCompagnons als onderdeel van een consortium
signapore.jpg

Opstellen van het Masterplan voor de agrifood productie hub in Lim Chu Kang - Singapore gegund aan KuiperCompagnons als onderdeel van een consortium

20 mrt '23

De Singapore Food Agency (SFA) heeft de aanbesteding van Lim Chu Kang Concept Masterplan gegund aan het consortium onder leiding van MKPL Architects Pte Ltd. De leden van het consortium zijn Ramboll, Sobono, KuiperCompagnons, Priva, Wsp en AECOM.

Lim Chu Kang is de belangrijkste agrifood productie hub van Singapore. Het masterplan heeft tot doel het beperkte landoppervlak voor voedselproductie te optimaliseren en tegelijkertijd Lim Chu Kang om te vormen tot een levendige, duurzame en productieve agrovoedingszone die de beste wereldwijde agri-tech bedrijven zal aantrekken om hun activiteiten op te zetten in Singapore. Dit zal ook veel aantrekkelijke banen bieden voor Singaporezen. Door het masterplan zal Lim Chu Kang ook substantieel bijdragen aan SFA's 30-bij-30 doelstelling door het vermogen en de capaciteit van de lokale agro-voedingsindustrie op te bouwen om in 2030 duurzaam 30 procent van de lokale voedingsbehoeften te produceren.

In december 2021 lanceerde SFA de Expression of Interest (EOI) van de aanbesteding voor het opstellen van het masterplan. 17 Lokale en internationale multidisciplinaire adviesteams hebben belangstelling getoond, waarna er 5 voorstellen zijn geselecteerd om een concept masterplan op te stellen. Op basis van de onderstaande criteria is de uiteindelijke winnaar gekozen:

Voedselzekerheid en voedselveiligheid
Milieu en duurzaamheid
Levendigheid en aantrekkelijkheid
Toegankelijkheid
Integratie van alle criteria en de omliggende regio
Geschiktheid van ontwerp en aanpassing aan de context van Singapore en naleving van de wet- en regelgeving.

Ons consortium gaat nu een gedetailleerd masterplan voor Lim Chu Kang ontwikkelen.