schiehallenDelft.jpg
gedeputeerdenopdefiets.jpg

Presentatie aan gedeputeerden van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft

24 aug '17

Op 23 augustus 2017 heeft KuiperCompagnons een presentatie gegeven over de transformatieplannnen voor de Schieoevers aan gedeputeerden van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft. Deze vond plaats in de Schiehallen.

Uit de nieuwsbrief van provincie Zuid-Holland:
Gedeputeerden fietsend op werkbezoek op Schieoevers Delft

Gedeputeerden Adri Bom-Lemstra en Rik Janssen hebben woensdag 23 augustus een fietsend werkbezoek gebracht aan de Schieoevers Noord in Delft. De gemeente heeft hier omvangrijke plannen, die ze gezamenlijk met de provincie gaan uitwerken, om tot transformatie van het gebied te komen. De bestuurders kregen een persoonlijke rondleiding van de wethouders Raimond de Prez, Lennart Harpe en Ferrie Förster.

Vóór de fietstocht kregen de gedeputeerden een presentatie over de transformatieplannen in de Schiehallen van het Rotterdamse adviesbureau KuiperCompagnons. Het bureau liet ontwerpen zien hoe het gebied kan worden getransformeerd met een combinatie van woningbouw, kantoren, groen, leisure en detailhandel.

Daarna volgde een fietstocht vanaf de Schiehallen door het Schieoever-gebied richting station Delft Zuid. Wethouder Harpe lichtte hier de upgrade toe die het stationsgebied gaat ondervinden. De gedeputeerden toonden zich onder de indruk en gaven aan de plannen als een goede ontwikkeling te zien waaraan de provincie graag met de gemeente Delft samenwerkt.


(bron: provincie Zuid-Holland)