EdamVolendamKC.jpg

Sociale huurwoningen Keetzijde opgeleverd

12 dec '17

Wonen omringd door groen en water, in een duurzame huurwoning. Het kán, binnen deelplan Keetzijde. In het westelijk gedeelte van de nieuwbouwwijk de Broeckgouw in de gemeente Edam-Volendam verrijzen vierentwintig sociale huurwoningen.

De ruime grondgebonden huurwoningen, naar ontwerp van KuiperCompagnons, worden gebouwd in de vorm van een gesloten carré: een naar buiten georiënteerd blok, gelegen in openbaar groen. Het carré omsluit een binnenplein met onder meer parkeergelegenheden. Aan de voorzijde worden de huizen omzoomd door een zogenoemde Delftse stoep. Alle woningen krijgen een eigen achtertuin. Verder voldoen de huizen aan strenge isolatie-eisen, waarmee wonen in Keetzijde vooral ook duurzaam wonen wordt.

Het plan is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Wooncompagnie en de gemeente Edam-Volendam. De Gemeente Edam-Volendam is opdrachtgever van deze woningen, welke turnkey worden geleverd aan de Wooncompagnie. De eerste koopwoningen die hier achter worden gerealiseerd, worden begin 2018 opgeleverd.

Bron: Wooncompagnie
project:

De Broeckgouw