OmgevingswetKuiperCompagnonsthema.jpg
mei 2020

Meld u aan voor online bijeenkomsten over de Omgevingswet

KuiperCompagnons assisteert verschillende gemeentes bij de implementatie van de Omgevingswet. Inmiddels hebben wij al enkele omgevingsplannen en flink wat omgevingsvisies opgesteld. De kennis die wij de afgelopen tijd hebben opgedaan delen wij graag met u. Wij nodigen u dan ook van harte uit om deel te nemen aan onze online bijeenkomsten.

lees verder...
KuiperCompagnonsSchievestegeluidafscherm.jpg
mei 2020

Masterplan 'Schieveste Ultiem Verbonden'

In 2017 heeft KuiperCompagnons samen met onder andere Benno Wiersma, Nio architecten en Van Omme & De Groot een initiatiefplan gemaakt voor grootschalige woningbouw op Schieveste, pal gelegen achter de vervoersknoop NS-station Schiedam.

lees verder...
rodepij.png
mei 2020

1,5 meterafstandregel in ziekenhuizen

Onder invloed van Covid-19 veranderen maatschappij en leefomgeving. Nieuwe regels en normen zijn belangrijk om het openbare en privéleven draaiende te houden. Met name het afstandhouden van elkaar, door de introductie van de 1,5 meter samenleving, vraagt veel aanpassingsvermogen.

lees verder...
Paden van RES naar vergunningverlening in 2025 (NP RES)
april 2020

Regionale Energiestrategieën en de Omgevingswet

De Omgevingswet is voor een nog onbepaalde tijd uitgesteld en de planning van de Regionale Energie Strategieën (RES) is aangepast als gevolg van Coronamaatregelen. Van uitstel komt echter geen afstel.

lees verder...
StruytseHoeckIndustiebouw.png
april 2020

De facelift van Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis

Publicatie van acht pagina's over de facelift van Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Industriebouw. Het ontwerp voor deze facelift is van KuiperCompagnons.

lees verder...
KuiperCompagnonsoffice.jpg
april 2020

Omgevingswet opnieuw uitgesteld; meer tijd om u goed voor te bereiden!

Op 1 april heeft de Minister bekendgemaakt dat de inwerkingtreding van de Omgevingswet opnieuw wordt uitgesteld. De belangrijkste reden: de coronamaatregelen. Iets dat al langer speelde is dat om het DSO (Digitale Stelsel Omgevingswet) goed werkend te krijgen, nog flinke stappen gezet moeten worden.

lees verder...
FotoStardhl1.jpg
april 2020

Rotterdams Lab test zorgpersoneel op coronavirus

In Rotterdam-Ommoord staat het laboratorium van Star-shl, ontworpen door KuiperCompagnons. Dit laboratorium voert dagelijks al honderden coronatests uit, voornamelijk van zorgpersoneel van verpleeg- en verzorgingshuizen.

lees verder...
SchievesteKuiperCompagnons02.jpg
april 2020

Gijs van den Boomen acht na corona-crisis een nationaal woningbouwprogramma noodzakelijk

In een interview met Harm Tillman van de Architect, praat Gijs van den Boomen over de eventuele effecten van de Corona-crisis op het vakgebied.

lees verder...
KuiperCompagnonsspaarnegasthuis00.jpg
maart 2020

Centrale hal Spaarne Gasthuis

Gastvrij en herkenbaar zijn is belangrijk voor het Haarlemse Spaarne Gasthuis.

lees verder...
UrbanFarmingPartnersKC4.png
maart 2020

Miljoenenplan voor stadslandbouw in Singapore

De bevolking van Singapore groeit en daarmee staat voedselzekerheid steeds meer onder druk. Een baanbrekende oplossing is om in gebouwen midden in de stad groenten en kruiden te telen.

lees verder...
VanNellekantorenKuiper008.jpg
maart 2020

Wij zijn ‘out of office’, maar wel aan het werk

U kunt ons bereiken via de gebruikelijke kanalen

lees verder...
ZonneWIJzerLinkedinberichtenafbeelding1Z.jpg
maart 2020

HELP, ZONNEVELDEN!

Dat horen wij steeds vaker. Gemeenten, provincies, energiecorporaties, natuurorganisaties en ontwikkelaars zoeken naar de mogelijkheden en effecten van zonnevelden in ons landschap. Hoe maak ik keuzes voor geschikte locaties? Waar moet ik aan denken bij inpassing? Waar moet ik op letten als het zonneveld wordt ingericht?

lees verder...
ondertekeningvijfsluizen.jpg
maart 2020

Samenwerkingsovereenkomst Park Vijfsluizen

Op 9 maart was de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst Park Vijfsluizen in Vlaardingen tussen de gemeente Vlaardingen en Heijmans.

(Op de foto ziet u links de directeur van Heijmans en rechts de de wethouder van Vlaardingen)

lees verder...
KuiperCompagnonsHeijplaatRotterdam.jpg
maart 2020

Het Verborgen Geheim is genomineerd

Zeer trots zijn wij met de nominatie van ons project “Het Verborgen Geheim” in Heijplaat als één van de zeven beste energiezuinige nieuwbouwprojecten.

lees verder...
Overzichtomgevingsvisies.jpg
februari 2020

De Omgevingsvisie: Dagelijks leren

Bij KuiperCompagnons werken we momenteel aan bijna twintig omgevingsvisies. Eerder al droegen wij bij aan de twee Pilot-ronden voor omgevingsvisies van het ministerie en zijn inmiddels drie van onze omgevingsvisies vastgesteld. Het voordeel van die vroege en grote betrokkenheid bij visievorming onder de Omgevingswet is dat we gemeenten kunnen laten delen in elkaars ervaringen, niet alleen uit het verleden maar ook (of juist) over actuele onderwerpen zoals de koppeling met de RES, stikstof en de vertaling in het omgevingsplan.

lees verder...
GijsvandenBoomenUtrechtKuiperCompagnons.png
januari 2020

Gijs van den Boomen aangesteld als stedenbouwkundig expert regio Utrecht

De samenwerkende gemeenten U10 hebben Gijs van den Boomen na de zomer van 2019 aangesteld als de nieuwe stedenbouwkundige en landschapsarchitect in het Ruimtelijk-economisch perspectief en programma (REP).

lees verder...
SchievesteKuiperCompagnons01.jpg
januari 2020

Grote belangstelling voor de nieuwe wijk Schieveste in Schiedam.

Dinsdagavond 7 januari werd het plan voor de nieuwe woonwijk van de ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS) gepresenteerd aan raadsleden, bewoners en andere belangstellenden. De plannen werden positief ontvangen.

lees verder...
HelmondBSDkuiperCompagnons.jpg
november 2019

Circulaire woonwijk in Helmond

Binnen het Brainport Smart District in Helmond komt een geheel circulaire woonwijk. Naast de architectuur is KuiperCompagnons ook verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan en het landschapsplan.

lees verder...
ZonnewijzerKuiperCompagnonscompilatie.png
september 2019

Gelders Energieakkoord lanceert Gelderse ZonneWIJzer

Op 24 september is op het provinciehuis in Arnhem de Gelderse ZonneWIJzer gepresenteerd. Deze is specifiek voor de Gelderse situatie geschreven en staat vol met tips en aanbevelingen die helpen om tot een goede ruimtelijke inpassing van een zonneveld te komen.

lees verder...
DeAmpereKuiperCompagnons.jpg
september 2019

Bouwwerkzaamheden gestart van appartementencomplex De Ampère in Alphen aan den Rijn

Op woensdag 11 september is met het slaan van de eerste paal het startsein gegeven voor het project De Ampère in Alphen aan den Rijn. De ‘Nuon-locatie’ in Alphen aan den Rijn grenst aan het station en is daarmee een aantrekkelijke plek voor haar gebruikers.

lees verder...
79670hhwstadvandezonsmall.jpg
augustus 2019

Stad van de zon: duurzame wijk was zijn tijd ver vooruit

Duurzame gebiedsontwikkeling is tegenwoordig de norm, maar met het ontwerpen van De Stad van de Zon in 1994 was ons bureau zijn tijd ver vooruit.

lees verder...
KuiperCompagnonslabs.jpg
juli 2019

KuiperCompagnons gaat een nieuw toekomstbestendig laboratorium ontwerpen voor Bilthoven Biologicals (BBIO) in Utrecht.

Wij zijn gevraagd door het Ierse engineering- en projectmanagementbedrijf DPS Group om samen met hun en Kropman Contamination Control een nieuw toekomstbestendig laboratorium te ontwerpen en te bouwen voor Bilthoven Biologicals (BBIO) in Utrecht.

lees verder...
OmgevingsplanHilleghomoverzichtskaartjev.jpg
juni 2019

Het Omgevingsplan Hillegom/ Buitengebied

KuiperCompagnons werkt met de gemeente Hillegom intensief samen aan het omgevingsplan voor het buitengebied en de Zanderij. Vanaf de start is de doelstelling van het project: maak zoveel mogelijk gebruik van de (afwegings)ruimte die de Omgevingswet biedt om op die manier direct te sturen op de (gebieds)doelstellingen uit de omgevingsvisie Hillegom.

lees verder...
degemeenterijswijkamduravermeersynchroon.png
juni 2019

Rijswijk maakt plannen voor locatie Pasgeld

De gemeente Rijswijk, AM, Dura Vermeer, Synchroon en VolkerWessels Vastgoed hebben op de PROVADA een intentieovereenkomst getekend voor de locatie Pasgeld in Rijswijk. Een stedenbouwkundig ontwerp dat is gemaakt in samenwerking met KuiperCompagnons.

lees verder...
02.jpg
mei 2019

Bouw gestart van 100 woningen in Etten Leur

Op 28 mei 2019 is de eerste paal geslagen van het deelgebied Bos&Weide van de Streek te Etten Leur. Ruim 100 nul-op-de-meter woningen in een landelijke, groene woonbuurt!

lees verder...
Provada2019KuiperCompagnonsLR.jpg
mei 2019

KuiperCompagnons op de Provada

We staan voor grote opgaven. Mobiliteit, verstedelijking, veiligheid, energie, en duurzame leefkwaliteit vragen een duidelijke koers voor onze Deltametropool Nederland. De komende jaren worden een tijd van keuzes, van versnelling, een tijd van doen.

lees verder...
IMG1038elr.jpg
mei 2019

Transformatie voormalig Oudenrijn ziekenhuis bereikt hoogste punt

Het bereiken van het hoogste punt van “Nido”, het voormalige Oudenrijn ziekenhuis is op 17 mei gevierd met pannenbier en een toespraak door burgemeester Van Zanen. Nido wordt de nieuwe naam van het project van RoundHillCapital, dat wordt gerealiseerd door VolkerWessels.

lees verder...
IMG1008edit.jpg
mei 2019

Bloedbank Delft geopend

Op vrijdag 10 mei 2019 is in Delft de nieuwe Bloedbank van Sanquin geopend door wethouder Karin Schrederhof, samen met Peter Verheggen, Unitdirecteur Donorzaken. Nadat jarenlang in een kleine, donkere ruimte werd gewerkt is deze nieuwe locatie een verademing. We wensen de medewerkers in Delft veel plezier en geluk toe met hun nieuwe werkomgeving.

lees verder...
3kcwaterschaplabveendam.jpg
mei 2019

Laboratorium Waterschap Hunze en Aa’s geopend

Het laboratorium van het Waterschap Hunze en Aa’s in Veendam is op donderdag 25 april met een “eerste watermonster” officieel geopend.

lees verder...
zevenbergenkuipercompagnons.jpg
april 2019

Zevenbergen start herstel haven en markt

De wethouders Désirée Brummans en Thomas Zwiers hebben op 24 april feestelijk het startschot gegeven voor opengraven van de haven in Zevenbergen. Deze haven is belangrijk voor de zoetwatervoorziening van West-Brabant en Zeeland en geeft het historische centrum een forse impuls. Het door KuiperCompagnons gemaakte plan herstelt de historische relaties tussen het water en het centrum.

lees verder...
renessezeeannemoonwegkuipercompagnons.jpg
april 2019

Feestelijke opening van Zeeanemoonweg en de Zoom

Met grote belangstelling heeft wethouder Van Burg op 12 april de, door KuiperCompagnons ontworpen, heringerichte Zeeanemoonweg, De Zoom en een deel van de Oude Moolweg in Renessse geopend.

lees verder...
b50fe98532794335805c1bb13d24b5f1large.jpg
april 2019

Bloedbank Gouda geopend

Het door KuiperCompagnons ontworpen interieur van de Bloedbank Gouda officieel geopend. Het ontwerp is onderdeel van het door ons ontwikkelde beeldkwaliteitsplan en format, waarbij elke vestiging met lokale kennis en kenmerken gefaseerd verbouwd zal worden. Eerder werden onder andere de Bloedbanken in Heerlen, Hengelo, Alkmaar, Tegelen, Deventer, Zwolle, Rotterdam en Amsterdam opgeleverd.

lees verder...
kuipercompagnonfaktonschipholvisualisati.jpg
februari 2019

‘Snel doorpakken met de ontwikkeling van schiphol stad en schiphol op zee’

'We moeten snel doorpakken om Schiphol naar zee te brengen. Zo ontstaat ruimte voor nieuwe woningbouw midden in de Randstad. En neemt het levensgeluk van mensen toe; minder herrie, veiliger en met meer waarde.’ Dat zegt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW naar aanleiding van het mislukken van het overleg over de groei van Schiphol.

lees verder...
ZhejiangKuiperCompagnons01.jpg
juni 2018

First prize

KuiperCompagnons and its partners has been awarded the first prize for the Zhejiang outstanding urban and rural planning 2017 for Xiaojia River Countryside planning , Ningbo, China.

lees verder...
BiotechSlowakijeKuipercompagnons04.jpg
november 2019

State-of-the-art Biotech in Slowakije

Zoekend naar een high tech invulling van het werkloosheidsvraagstuk in Noord Slowakije, is een Bio tech faciliteit ontwikkeld in Ruzomberok.--
KuiperCompagnonsAward2019winners.jpg
november 2019

Winnaars KuiperCompagnons Graduation Award dragen het vakgebied de nieuwe eeuw in

Op zaterdag 2 november ontvingen Rapa Surajaras (TU Delft) en Tim Bachmayer (Breda University of Applied Sciences) uit handen van juryvoorzitter Gijs van den Boomen de KuiperCompagnons Graduation Award. ‘Het is een enorme eer. Door de prijs ben ik nog meer in mijn plan gaan geloven.’--
<i>Foto: Winnares Rapa Surajaras met rechts juryleden Gijs van den Boomen (KuiperCompagnons) en Emiel Reiding (directeur NOVI). Links hoofdredacteur van Blauwe Kamer Mark Hendriks. Foto: Ferry Streng</i>
november 2019

Rapa Surajaras en Tim Bachmayer winnaars van de KuiperCompagnons Graduation Awards 2019

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst afgelopen zaterdag (2 november) op de Amsterdamse Academie van Bouwkunst maakte juryvoorzitter Gijs van den Boomen de winnaars bekend van de KuiperCompagnons Graduation Awards 2019.--
VijfsluizenKuiperCompagnonsA.jpg
oktober 2019

Vijfsluizen; een groene woonwijk op voormalig sport- en recreatiecomplex van Shell

Het stedenbouwkundig plan voor Vijfsluizen in Vlaardingen is gemaakt door KuiperCompagnons. Daarnaast werken wij de plannen uit voor de architectuur van de Hofwoningen en een appartementencomplex.--
KuiperCompagnonsgraduationAwardaward.jpg
oktober 2019

KuiperCompagnons wordt naamgever prijs beste afstudeerder stedenbouw en landschapsarchitectuur

KuiperCompagnons wordt naamgever van de jaarlijkse afstudeerprijs voor stedenbouw en landschapsarchitectuur. De prijs is een initiatief van tijdschrift Blauwe Kamer en wordt in samenwerking met de NVTL en Jong BNSP georganiseerd. --
oktober 2019

Nieuw poliklinisch centrum Sliedrecht in gebruik.

Zelf eens rondkijken in het moderne poliklinisch centrum van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Sliedrecht is nu mogelijk met het 360° beeld (klik en beweeg met uw muis op de foto).--
staalkaarten.jpg
dwscop24loisigninghands.jpg
stationsgebiedheerhugowaard.png
KuiperCompagnonsHellevoetsluis.jpg
Foto: Photostudio Gerard Jan Vlekke
KuiperCompagnonsIADC01.png
jiashanKuiperCompagnons01.jpg
hollandmediacombinatie.jpg
juli 2018

Artikel in de kranten van de Holland Media Combinatie

In de kranten van de Holland Media Combinatie (De Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, Noordhollands Dagblad) van 7 juli 2018 staat een artikel over Bouwen aan de rand van steden met mooie voorbeelden van de hand van ons bureau en quotes van onder andere Gijs van den Boomen en Peter Boelhouwer..--
newKCsite2web.jpg
juni 2018

Plan Poznan: doorbraak nabij in financiering

De European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) heeft belangstelling voor het ontwikkelingsplan voor de rivier Warta in de Poolse stad Poznan te financieren.--
stiftenstrijdfotoChristianMaijstr.jpg
juni 2018

Winnaar Stiftenstrijd 'Rust in Groningen'

Op vrijdag 1 juni 2018 heeft Frank Gorissen namens KuiperCompagnons meegedaan aan de Stiftenstrijd.--
lansingerlandplangrens20.jpg
juni 2018

Omgevingsplan “Hoefweg-Zuid 2016 (Oost)” vastgesteld

De gemeenteraad van Lansingerland heeft op 31 mei 2018 het omgevingsplan “Hoefweg-Zuid 2016 (Oost)” vastgesteld.--
ZwolleRuimtevoorEnergieEnergievoorTransi.jpg
mei 2018

Energietransitie in het stedelijk gebied: drie visies geselecteerd voor prijsvraag Energielandschap van de Toekomst

Uit de inzendingen die werden ingediend voor de prijsvraag Energielandschap van de Toekomst heeft de jury onder voorzitterschap van Sybilla Dekker drie visies geselecteerd voor het stedelijk gebied van Zwolle: plan Ruimte voor Energie - Energie voor Transitie van KuiperCompagnons, Antea Group, bureau MA.AN, plan Connected Naoberhoods van Liandon Energy Consulting, Generation Energy, Posad en plan Deelt Warmte, Zwolle van kbng architectuur | stedebouw | restauratie / Stichting WarmBouwen, IF Technology, Duratherm, Comm.Art.--
Ddk884kW4AEIBYG.jpg
mei 2018

Inspiratie- en werkboek Gezondheid & Ruimte

Gezondheid speelt een grote rol in ons geluk en welbevinden.--
Foto door Ramon van Jaarsveld
april 2018

Verstedelijking vergt landelijke aanpak én samenwerking

De verstedelijkingsopgave in Nederland is zo groot en veelzijdig dat deze weer op nationaal niveau moet worden benaderd.--
heerlijkhillegom01KuiperComp.jpg
maart 2018

Feestelijke overhandiging eerste exemplaar omgevingsvisie Heerlijk Hillegom

Maandag 19 maart vierde de gemeente Hillegom dat de omgevingsvisie ‘Heerlijk Hillegom; duurzame (proef)tuin van Holland’ is vastgesteld.--
GvdBvisieSchipholopZee.jpg
maart 2018

Schiphol, stap over het strand!

Onze regering vraagt om maatschappelijke initiatieven, ook bij de aanpak van grote ruimtelijke uitdagingen van de komende jaren.--
RijswijkBuitenfotoNicoSchouten.jpg
februari 2018

Architecten geïnspireerd door een chic verleden in RijswijkBuiten

Leeuwendaal in Rijswijk en het Statenkwartier in Den Haag staan model voor de nieuwbouw in onze regio.--
HeerlijkHillegomKuiperCompagnons.jpg
februari 2018

Omgevingsvisie Hillegom unaniem en met lof vastgesteld!

Op 22 februari heeft de gemeenteraad de Omgevingsvisie Hillegom 2030 ‘Heerlijk Hillegom - Duurzame (proef)tuin van Holland’ unaniem vastgesteld.--
Gouden Giraffe 2018
februari 2018

KuiperCompagnons wint Gouden Giraffe

Ons event VergezichtNL, 100 jaar KuiperCompagnons heeft een staartje gekregen.--
NeunenWest.jpg
januari 2018

Volle bak bij informatieavond Nuenen-West

Verslag: Marlène van Kuyk en foto’s: Gemma Eerdmans.--
UrbanFarmingPartnersKuiperCompagnons.jpg
januari 2018

KuiperCompagnons ontwikkelt Urban Farming in Singapore

KuiperCompagnons ontwikkelt als onderdeel van Urban Farming Partners verschillende architectonische modellen voor urban farming in Singapore.--
BAMWaterschap.png
januari 2018

Nieuw laboratorium voor Waterschap Hunze en Aa’s

Waterschap Hunze en Aa’s heeft BAM Bouw en Techniek geselecteerd voor de engineering en realisatie van een laboratorium naast het waterschapshuis op het Aquapark in Veendam.--
EttenLeurKC.jpg
januari 2018

KuiperCompagnons wint architectenselectie Etten-Leur

KuiperCompagnons heeft de architectenselectie gewonnen voor het ontwerp van circa 150 eengezinswoningen in de Streek, een door Spangers Vastgoedontwikkeling te realiseren woonbuurt aan de groene zuidrand van Etten-Leur.--
BurghHaamstede01KuiperCompagnons.jpg
januari 2018

KC on tour voor Dorpsvisie Burgh-Haamstede

Om de lokale dynamiek van Burgh-Haamstede in kaart te brengen trekken we in het nieuwe jaar actief de 5 kernen in met de DorpsBakfiets.--
feijenoordXLKuiperCompagnons.jpg
december 2017

Spectaculaire vogelvlucht boven Rotterdam met Feijenoord XL

Zie hier de video en het artikel op de site van het Algemeen Dagblad..--
Feijenoord XL
december 2017

Feijenoord XL wil 8.000 huizen op Zuid én nieuwe brug

Initiatiefgroep FeijenoordXL (waaronder KuiperCompagnons) heeft plannen voor duizenden woningen op Zuid en een nieuwe brug naar Kralingen.--
EdamVolendamKC.jpg
december 2017

Sociale huurwoningen Keetzijde opgeleverd

Wonen omringd door groen en water, in een duurzame huurwoning.--
boekwerkenindegeestvandeomgevingswet.png
december 2017

Nieuw boek: Werken in de geest van de Omgevingswet

Een compact en helder boek over de Omgevingswet is vers van de pers.--
DeOmgevingswetindepraktijkKC.jpg
december 2017

De Omgevingswet in de praktijk

Integraal werken en participatie; het zijn twee sleutelbegrippen uit de Omgevingswet die in de komende jaren ingevoerd gaat worden.--
RijswijkBuitenParkrijk.jpg
december 2017

RijswijkBuiten - Parkrijk

Het tweede deelgebied waarmee in RijswijkBuiten aan de slag is gegaan is Parkrijk (voorheen ’t Haantje).--
RijswijkBuitenSion.jpg
december 2017

Deelplan Sion - RijswijkBuiten

Deelplan Sion is het eerste deelplan waar is gestart met de ontwikkeling van RijswijkBuiten.--
energielandschapBergenLKuiperCompagnons.jpg
november 2017

Energielandschap biedt meer dan energie alleen

Gemeente Bergen (L) heeft de ambitie om uiterlijk in 2030 energieneutraal te zijn.--
staalkaartenkleurenwaaier.jpg
november 2017

Gunning staalkaarten omgevingsplan centrum-stedelijk

Op 1 november 2017 heeft KuiperCompagnons opdracht gekregen van het ministerie van I en M voor het opstellen van staalkaarten voor het omgevingsplan.--
MannheimCentroVerdeKC01.jpg
oktober 2017

Bouw woningen in de voormalige Ludwig Frank Kazerne in volle gang

In de voormalige Ludwig Frank Kazerne (Mannheim) is samen met de opdrachtgever “Ihr Haus Sahle” uit Greven (Duitsland) het plan “Grünes Herz” of “Centro Verde” ontwikkeld.--
OffizierssiedlungmannheimKC.jpg
oktober 2017

Transformatie Offizierssiedlung Mannheim is compleet

De transformatie van de officierswoningen in de Benjamin Franklin Kazerne in Mannheim is compleet.--
StaphorstontwerpKuiperCompagnons.jpg
oktober 2017

Ontwerp-omgevingsvisie Staphorst gepresenteerd

De gemeente Staphorst loopt graag voorop in het oefenen met de Omgevingswet en is al volop aan de slag met de omgevingsvisie.--
MerconKloosKC00.jpg
oktober 2017

Enthousiaste samenwerking aan de Kinderdijk in Alblasserdam

Naast het werelderfgoed Kinderdijk wordt aan de Noord het Mercon Kloos terrein herontwikkeld.--
rijnsaterwoudeinloopavondKC.jpg
september 2017

Drukbezochte inloopavond in het Schoolhuis in Rijnsaterwoude.

Op donderdagavond 28 september 2017 werden de bezoekers van de inloopavond op de hoogte gebracht van het plan om de basisschool, sportvoorziening en kinderdagverblijf onder te brengen in het voormalige gemeentehuis en de omgeving daarvan op te waarderen tot een mooie dorpstuin.--
KCwinkelcentrumDeStruytseHoeck.jpg
september 2017

Drukbezochte inloopavond opwaardering winkelcentrum De Struytse Hoeck

Op woensdag 20 september 2017 is het definitief ontwerp gepresenteerd voor de openbare ruimte en gevelverbetering van winkelcentrum De Struytse Hoeck aan een volle zaal geïnteresseerden in het Helinium te Hellevoetsluis.--
JiashanCityMOUKC01.jpg
september 2017

KuiperCompagnons and Kenlog sign MOU with Jiashan Vice Mayor Mr. Lu Chunhao

On September 27th 2017 KuiperCompagnongs was invited to attend the opening ceremony of the Jiashan City representative office in Capelle aan den Ijssel.--
stationsgebiedheerhugowaard01KC.jpg
september 2017

Tussenstand plannen stationsgebied Heerhugowaard gepresenteerd op drukbezochte infoavond 19 september

En daarmee hebben ze ook allemaal te maken met het spoor en de daarmee gepaard gaande overlast en opstoppingen.--
KunshanDukeTownKC04.jpg
september 2017

KuiperCompagnons awarded Second prize for Duke Town international competition in Kunshan, China

Duke Town is a 6 square kilometer km2 zone located on the West of Kunshan city.--
schiehallenDelft.jpg
augustus 2017

Presentatie aan gedeputeerden van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft

Op 23 augustus 2017 heeft KuiperCompagnons een presentatie gegeven over de transformatieplannnen voor de Schieoevers aan gedeputeerden van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Delft.--
Woningbouwopgavealphenaandenrijn.jpg
juni 2017

Onderzoek naar woningbouwopgave Alphen aan den Rijn

“Alphen aan den Rijn ligt in een waardevol landschap midden in het Groene Hart en centraal in de Randstad.--
201706westergouweGBzone.jpg
juni 2017

Opening GroenBlauwe Zone in Westergouwe

Op vrijdag 16 juni is de GroenBlauwe zone in Westergouwe geopend door het overvaren van een trek-pontje in de natuurspeelplaats van het natuur- en recreatiegebied.--
ontwikkelstrategienHaarlem2KC.jpg
juni 2017

Een ontwikkelingsstrategie voor inbreiding in Haarlem

Haarlem staat voor de opgave om de komende jaren een flink aantal nieuwe woningen te realiseren binnen de bestaande stad.--
janvanrenessewegKC02.jpg
mei 2017

Zonnige en feestelijke opening Jan van Renesseweg

Op maandag 22 mei 2017 is de Jan van Renesseweg feestelijk in gebruik genomen.--
kasteeltuinZevenbergenKC1.jpg
mei 2017

Middeleeuws spektakel bij feestelijke opening Kasteeltuin Zevenbergen

Op vrijdag 19 mei 2017 heeft de gemeente Moerdijk de Kasteeltuin in Zevenbergen officieel in gebruik genomen.--
JanvanRenessewegmuurschildering.jpg
mei 2017

Het strand in Renesse is niet meer te missen!

De herinrichting van de Jan van Renesseweg is bijna voltooid.--
Eerste paal van het project
mei 2017

Eerste paal Het Verborgen Geheim

De eerste paal van het project ‘Het verborgen geheim’ op Heijplaat is op maandag 15 mei 2017 geslagen.--
blok 4 stationsomgeving Alphen aan den Rijn
mei 2017

Blok 4 Stationsomgeving Alphen aan den Rijn opgeleverd

In Alphen aan den Rijn is het zogenoemde ‘blok 4’ opgeleverd.--
omgevingswetKuiperCompagnons01.jpg
maart 2017

Workshop: Maken van een omgevingsvisie

Inmiddels weten velen van u wat de Omgevingswet zo’n beetje inhoudt en welke kerninstrumenten er zijn.--
Traject gebiedsontwikkeling
maart 2017

De Omgevingswet is winst voor ontwikkelaars, mits …

Er zitten veel voordelen aan de Omgevingwet vast zoals minder onderzoekslasten, snellere procedures en minder knellende milieuregels.--