janvanrenessewegKC02.jpg
janvanrenessewegKC03.jpg
janvanrenessewegKC01.jpg

Zonnige en feestelijke opening Jan van Renesseweg

23 mei '17

Op maandag 22 mei 2017 is de Jan van Renesseweg feestelijk in gebruik genomen. De Jan van Renesseweg is één van de belangrijkste routes vanuit het dorp Renesse naar het Noordzeestrand.

De ambitie was om de Jan van Renesseweg te ontwikkelen tot een van de mooiste strandroutes van Nederland.
In 2016 is in nauwe samenwerking met de Dorpsraad, Ondernemersvereniging en verschillende betrokkenen uit Renesse het ontwerp voor de Jan van Renesseweg opgesteld door KuiperCompagnons.

Aannemingsbedrijf Gebroeders Moerland B.V. is in september 2016 gestart met de herinrichting. KuiperCompagnons vervulde tijdens de uitvoering de rol van ‘omgevingsmanager’, enerzijds om de uitvoering te volgen en anderzijds om de belangen te behartigen vanuit de omgeving.

De route is een belevingsroute waarbij je zowel wandelend als fietsend vooral het landschap naar zee voelbaar is gemaakt. De inrichtingselementen zijn vooral ingezet als verwijzingen naar de zon, zee en zand. Voor de strandovergang is het duinplein een echte ontmoetingsplaats geworden in de luwte van de duinen. We kunnen met trots zeggen dat de Jan van Renesseweg een mooi visitekaartje voor Renesse is geworden!