Omgevingswet  Het Omgevingswetloket is een initiatief van KuiperCompagnons. KuiperCompagnons draagt vanuit de disciplines ruimtelijke ordening, stedenbouw, architectuur en landschapsarchitectuur is al meer dan 100 jaar bij aan een hoogwaardige leefomgeving. Wij staan daarom nu ook in de frontlinie en lopen voorop in de toepassing van de Omgevingswet.

  Wij merken dat er een grote honger is aan kennis over dit onderwerp, maar ook aan visie, ideeën en creativiteit. Omgevingswetloket.nl koppelt in dit verband theorie en wet aan praktijk en uitvoering.

  De Omgevingswet, nu of nooit!
  De Tweede Kamer heeft in juli 2015 ingestemd met de nieuwe Omgevingswet. Dit betekent dat vanaf vandaag veel gaat veranderen in de gebiedsontwikkeling, ook al treedt de Wet pas in 2021 echt in werking. Nu al werken volgens de nieuwe Omgevingswet biedt grote voordelen.

  Door een goede toepassing van de Omgevingswet wordt gebiedsontwikkeling een stuk eenvoudiger. Een proactieve rol van de ontwikkelaar betaalt zich uit in snelle procedures, veel zekerheid en lage kosten. De grootste kans voor ontwikkelaars is straks de mogelijkheid om – op basis van vertrouwen – maximale ontwikkelvrijheid in een gebied te krijgen. Projecten als Almere Oosterwold laten nu al zien hoe dit in de praktijk kan uitwerken.

  Maar de Omgevingswet kent ook bedreigingen. Niet alle gemeenten zullen optimaal voorbereid zijn op de nieuwe Omgevingswet. Binnen een gemeente waar de Omgevingswet niet goed wordt ingevoerd kan men te maken krijgen met grote vertragingen in het vergunningentraject.

  Kortom, u bent nu nog maar één muisklik verwijderd van alles wat u wilt weten omtrent de nieuwe Omgevingswet.

  Omgevingswetloket.nl

  omgevingswetloketbanner_th.jpg