Energielandschap Sunny Eggs

Hagestein NL

De kracht is de functiecombinatie

KuiperCompagnons heeft samen met biologisch pluimveehouder Baars, ZonNL, de gemeente Vianen en de Provincie Utrecht een nieuw energielandschap ontwikkeld. Naast de landschappelijke inpassing heeft KuiperCompagnons het hele proces voor de vergunningaanvraag begeleid.

Vanuit de nieuwe EU-richtlijn dient circa 50% van de uitloop van de biologische pluimveehouderij te worden voorzien van beplanting voor bescherming en beschutting van de kippen. Hieruit is de gedachte ontstaan dit te combineren met zonnepanelen voor duurzame energieproductie en een teelt van gewassen die gestoeld is op de permacultuur voor de versterking van de biodiversiteit. Door te kiezen voor middelhoge panelen ontstaat er ruimte voor dit (drie)dubbelgebruik. Het volledige landbouwareaal blijft behouden en krijgt een toegevoegde waarde.

Het biologisch pluimveebedrijf transformeert zo in een multifunctioneel landbouwbedrijf met een nieuwe naam die de kracht van deze functiecombinatie zal uitstralen: ‘Sunny Eggs’. Een uniek concept en een belangrijke innovatie voor de sector.


Gerelateerde projecten

deltapoort07_th.jpg
Deltapoort Blauw Bloed

Rotterdam-Drechtsteden NL

DeFietsappel01_th.jpg
Fietsappel

Alphen aan den Rijn NL

goirleboschkens04_th.jpg
Boschkens

Goirle NL