projecten › Herontwikkeling winkelcentrum; Van de Struytse Hoeck naar de Struytse tuinen
038StruytseHoeckOssip.jpg
014StruytseHoeckOssip.jpg
043StruytseHoeckOssip.jpg
StruytsehoeckKC05.jpg
Image.jpeg
013StruytseHoeckOssip.jpg

Herontwikkeling winkelcentrum; Van de Struytse Hoeck naar de Struytse tuinen

Hellevoetsluis –

Het winkelcentrum van Hellevoetsluis krijgt een facelift: van de Struytse hoeck naar de Struytse tuinen. In het winkelcentrum worden letterlijk de bloemetjes buiten gezet; plezierig winkelen in een ontspannen en groene sfeer. Struytse boeketten met weelderige beplanting leiden de bezoekers van plek naar plek door het winkelcentrum. Aantrekkelijke, open en uitnodigende gevels en fraaie etalages nodigen uit om nog even te blijven kijken. Eén mooie en comfortabele vloer van gevel tot gevel zorgt voor rust en samenhang.

Open planproces
Samen met de gemeente, de eigenaren, de winkeliersvereniging, de ondernemers, bewoners, consumenten en andere betrokkenen is in een plezierig en open planproces gewerkt aan het opstellen van het herinrichtingsplan en gevelverbeterplan voor het winkelcentrum van Hellevoetsluis. De ambitie is om samen een aantrekkelijk winkelklimaat te realiseren, een belangrijk onderdeel daarvan is het verbeteren van de gevels en het creëren van een aantrekkelijke openbare ruimte.

Maritiem karakter
Het winkelgebied nodigt met de nieuwe inrichting en gevelverbetering bezoekers uit tot langer verblijven en ontdekken. Hier is het gezellig en besloten, comfortabel, afwisselend, levendig en verrassend. De Struytse boeketten zorgen voor een groene sfeer en bieden ruimte om te zitten. De Struytse boeketten samen met typisch Struyts meubilair vormen een herkenbaar geheel. Het meubilair heeft een warme uitstraling en verwijst met het cortenstaal en de houtlook masten naar het maritieme karakter van Hellevoetsluis.

Verblijven en ontmoeten
Bijzondere pleinen krijgen een eigen uitstraling binnen het centrum: als ontmoetingsplek en podium voor activiteiten. Het verhoogde plein op het dek van de parkeergarage wordt het activiteitenplein, met horeca, terrassen en winkels. Een Struyts boeket zorgt hier voor een groene ontvangst vanuit de parkeergarage. Het ontmoetingsplein heeft een hoog en een laag gedeelte, verbonden door een luie trap. De nieuwe trappartij overbrugt niet alleen het hoogteverschil, maar is ook tribune en informele zitplek. Speelse spuwertjes en bedriegertjes zorgen hier voor plezier en vermaak voor jong en oud. Aan het kanaal krijgt De Struytse Hoeck er een unieke publieke ruimte bij met een drijvende tuin met terras op het water en levendige kades, een echte blikvanger en fotomoment.

4gf9WuHgK28
Projectnieuws
gerelateerde projecten