projecten › Hofeiland
03Hoogvlietgroen0015webFRONT.jpg
0037web.jpg
0047web.jpg
hoogvliet1web.jpg
OedenvlietseParkHoogvlietweb.jpg

Hofeiland

Hoogvliet NL – Hofeiland in Hoogvliet is een onderdeel van een zeer omvangrijke opgave voor het hele Oedenvlietseparkgebied.

Hofeiland in Hoogvliet is een onderdeel van een zeer omvangrijke opgave voor het hele Oedenvlietseparkgebied. KuiperCompagnons pakte die ontwerpuitdaging met beide handen aan. Het hele park en het aangrenzend woongebied is omgetoverd van een saai verkaveld verouderd naoorlogs stadsdeel, dat al langere tijd in een neergaande spiraal terecht was gekomen, tot een moderne waterrijke en groene buurt.

Er zijn vijf types woningen te onderscheiden met alle een woonkamerbreedte van 7.60 meter en een verdiepingshoogte van 3.20 meter. De meest voorkomende huizen zijn geschakelde grondgebonden woningen van drie of vier lagen, waarbij de woonkamers naast of achter elkaar bajonetsgewijs in elkaar geschoven zijn. Op het verdiepte garageniveau is een kamer met een terras aan het water.

De terrassen zijn gescheiden door riet of op de eerste laag door bloembakken. Op de bovenste laag zijn slaapkamers. Andere grondgebonden huizen hebben vier lagen, maar geen buitenruimten op het laagste niveau. Op de eerste en tweede laag zijn terrassen.

De kleinere appartementenblokken hebben per woning een kern in het midden, waardoor de plattegronden flexibel zijn. De galerijen zijn losgemaakt van de slaapkamerkant en overdekt en windvrij. Alle ontwerpen in dit pilotproject komen tegemoet aan de opdracht: een chique uitstraling en geen verschil tussen huur- en koopwoningen. De grote maten van de kamers zijn voor de bewoners een extra toegevoegde waarde.

gerelateerde projecten