Huurlingsedam

Wijchen NL

In overleg met de gemeente en marktpartijen is een concept ontwikkeld voor een nieuw dorp in het landschap. KuiperCompagnons heeft naast het stedenbouwkundig plan ook het inrichtingsplan uitgewerkt voor de eerste fase van de Huurlingsedam. Door deze integrale benadering is het mogelijk om de dorpse kwaliteit in de vorm van afwisseling, kleinschaligheid en een informele belevingswaarde ook in de verdere uitwerking van het gebied vast te houden.

Om een modern dorpslandschap te simuleren zijn bouwstenen voor de architectuur en het openbaar gebied opgesteld. De spelregels voor het straatbeeld zijn geknikte straten, bomen op markante plekken in de straat en parkeren niet te dominant in het straatbeeld aanwezig. Het landschap is de inspiratie geweest voor de inrichting van de groene plekken in het dorp.

Het regenwater wordt binnen de wijk opgevangen en loopt bovengronds en via wadi’s naar het Wijchens Meer. De oeverzone van het Wijchens Meer, die aanhaakt op de ecologische verbindingszone Heumen-Horssen, is ingericht volgens de biotoopeisen van de kamsalamander.


Opdrachtgever : VOF Kerkeveld


Gerelateerde projecten

RijswijkBuiten02_th.jpg
RijswijkBuiten

Rijswijk NL

skoatterwaldx_th.jpg
Skoatterwâld

Heerenveen NL

goirleboschkens04_th.jpg
Boschkens

Goirle NL

goudawestergouwe06_th.jpg
Westergouwe

Gouda NL