Landhuis Losser

Losser NL

Dit landhuis is gesitueerd in Losser in de provincie Overijssel en gelegen op een heuvel. De oostelijke flank van de heuvel bestaat uit weidelandschap, de westelijke, waarop het perceel van 5,5 ha. is gelegen, bestaat uit een bos met een uitgehouwen kamer. Op de landschappelijke scheidslijn is een pad gelegen.

Door de gekozen situering kent het landschap in relatie tot het landhuis twee contrasterende gedaanten. Aan de oostzijde het landschap als uitzicht, aan de westzijde het landschap als gebruiksruimte. Dit komt tot uitdrukking in de gebogen hoofdvorm waarmee het landhuis de in het bos uitgespaarde tuin omarmt en het weidelandschap als uitzicht accentueert. Maar ook in de manier waarop is omgegaan met de gevels.

Aan de achterzijde opent de woning zich met grote transparante puien. De binnenruimten en de tuin lopen hier in elkaar door. Aan de straatzijde heeft het landhuis een meer gesloten karakter, zodat het leven binnen en in de tuin niet direct zichtbaar zijn vanaf het pad. De erker en het lange liggende raam bieden een fantastisch uitzicht over de weiden.


Gerelateerde projecten

0203webFRONT_th.jpg
Zeehospitium

Katwijk NL

funenamsterdam01_th.jpg
Het Funen

Amsterdam NL