projecten › Landschapsvisie N207 Noord
N20701.jpg
N20702.jpg
N20703.jpg

Landschapsvisie N207 Noord

Zuid-Holland NL – De 14 km lange provinciale weg N207 Noord tussen Alphen aan de Rijn en Leimuiden, wordt verbreed om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

De 14 km lange provinciale weg N207 Noord tussen Alphen aan de Rijn en Leimuiden, wordt verbreed om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. De landschapsvisie laat zien hoe de N207 Noord wordt ingepast in het karakteristieke landschap van het Hollandse plassengebied.

De N207 is onderdeel van de Mooi Zuid-Holland route door het Groene Hart. Het landschap van polders en plassen wordt versterkt en komt beter in beeld. De N207 is een route over ringdijken, door polders uit verschillende tijdsperioden. Een route met hoogte- en laagtepunten, over ringdijk en ontgonnen land, met uitzicht en inzicht op het landschap. Kruispunten van weg en water vormen belangrijke beelden in deze film van typische Hollandse landschappen, die mens en dier het gebied in begeleiden.
De Herenweg als historische handelsroute wordt als ruimtelijk element ondersteund door een stevige bomenlaan. Anders dan nu het geval is krijgt de weg een continu en rustig profiel om de openheid van de polders te laten ervaren.

Oppervlakte/omvang: 14 km lange route
Opdrachtgever: Provincie Zuid-Holland

gerelateerde projecten