projecten › Lyceumkwartier
0038webFRONT.jpg
0051web.jpg
0075web.jpg
32675315943web.jpg
ZeistLyceumkwartierweb.jpg

Lyceumkwartier

Zeist NL – Voor een onbebouwd deel van het Zeister Lyceumkwartier, een monumentale villawijk in bosrijke omgeving, is door KuiperCompagnons een stedenbouwkundig ontwerp gemaakt voor 140 woningen.

Voor een onbebouwd deel van het Zeister Lyceumkwartier, een monumentale villawijk in bosrijke omgeving, is door KuiperCompagnons een stedenbouwkundig ontwerp gemaakt voor 140 woningen.

Uitgangspunt hierbij was een zorgvuldige inpassing in de aanwezige structuur met handhaving van waardevolle elementen uit het bestaande boslandschap. Het oorspronkelijke Lyceumkwartier kenmerkt zich door een combinatie van een formeel classicistisch ontwerp (structuur van rechte lanen, plan van Nes) met een informeel landschapsplan (gebogen lijnen, plan Poortman). Het resultaat is een perfect passend, tijdloos nieuw (woon)hart voor het Lyceumkwartier, waarin van 23 woningen ook de architectonische uitwerking door KuiperCompagnons is verzorgd. De architectuur refereert zowel in vormgeving als in materialisatie aan zowel het bos als aan de aanwezige, grotendeels in 30-er jaren stijl gebouwde, statige villa's eromheen.

gerelateerde projecten