projecten › Qianhai Bay
shenzen03.jpg
shenzen02.jpg
shenzen04.jpg
shenzen01.jpg
shenzen05.jpg
shenzen06.jpg

Qianhai Bay

Shenzhen CN – Shenzhen is in minder dan 30 jaar uitgegroeid tot een economisch epicentrum en een metropool met ruim 15 miljoen inwoners.

Shenzhen is in minder dan 30 jaar uitgegroeid tot een economisch epicentrum en een metropool met ruim 15 miljoen inwoners. De behoefte aan nieuwe ruimte voor ontwikkeling blijft er ook de komende jaren nijpend, net zoals de vraag naar schoon drinkwater. Bovendien is het belangrijk dat de boomtown een eigen gezicht kan tonen. Het QianHai Bay project, waarvoor KC het ontwerp maakte, beantwoordt aan al deze eisen.

360° city
Het nieuwe stadsdeel QianHai Bay kan straks 1,5 miljoen bewoners huisvesten. De bestaande baai wordt getransformeerd tot een binnenmeer dat voldoende drinkwater moet opleveren. Verder sluiten de aandacht voor landbouw, schone energie en duurzame woningbouw naadloos aan bij het FEWSformore concept dat QianHai Bay huldigt: Food, Energy, Water en Shelter voor iedereen. De ringvormige opzet van met elkaar verbonden pieren in een ‘360° city’ zal een bijzondere eigen identiteit geven aan Shenzhen.

gerelateerde projecten