projecten › RijswijkBuiten - Buitenpoort Sion (deelplan 8b)
RijswijkBuitendeelplanBkuipercompA.jpg
RijswijkBuitendeelplanBkuipercompB.jpg
RijswijkBuitendeelplanBkuipercompC.jpg
RijswijkBuitendeelplanBkuipercompD.jpg
RijswijkBuitendeelplanBkuipercompE.jpg
RijswijkBuitendeelplanBkuipercompF.jpg

RijswijkBuiten - Buitenpoort Sion (deelplan 8b)

Rijswijk – De duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten vertalen zich ook in de 59 appartementen van Buitenpoort Sion. Alle appartementen zijn gasloos, de daken zijn voorzien van zonnepanelen, zeer energiezuinig en gereed voor de toekomst.

Deelplan Sion is het eerste deelplan waar de ontwikkeling van RijswijkBuiten is gestart. Sion kenmerkt zich door zijn geschiedenis van het kloostercomplex en met name de daarop volgende buitenplaats. Hoewel vrijwel alle vroege bebouwing is verdwenen, herinneren nog enkele bouwwerken, watergangen en verkaveling aan de rijke historie van dit gebied.

De duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten vertalen zich ook in deze 59 appartementen van Buitenpoort Sion. De appartementen zijn gebouwd voor de toekomst en daarmee duurzaam en comfortabel. Alle appartementen zijn gasloos, de daken zijn voorzien van zonnepanelen en een ingenieus systeem van warmtewisseling zorgt voor de verwarming van de appartementen en de (voor)verwarming van warm tapwater. Zeer energiezuinig en gereed voor de toekomst!

De woningen
De 2-, 3- en 4-kamerappartementen, met een oppervlakte van circa 59 m2 tot en met circa 112 m2, zijn verdeeld over twee kleinschalige gebouwen, met respectievelijk 3 en 5 lagen. Ze worden opgeleverd met een volledig ingerichte keuken en badkamer. De woningen beschikken over een terras of balkon met diverse zonliggingen en hebben prettig uitzicht over het Wilhelminapark óf de groene gezamenlijke tuin. De vormgeving kenmerkt zich door een sterke ritmiek en een eigentijds karakter met grote openingen en terrassen. Doordat de harmonische verhouding en detaillering van de gebouwen een klassieke toon zetten, wordt er een duidelijke aansluiting gemaakt met de naastgelegen bebouwing.

gerelateerde projecten