spartaathene.jpg
spartaathene01.jpg
spartaathene03.jpg
spartaathene02.jpg

Sparta Athene

Gorichem NL – Evia is gelegen op een steenworp afstand van het oude centrum van Gorinchem in de wijk Sparta-Athene op de plek van het voormalige Gymnasium Camphusianum.

Wonen in een oase van rust in nabijheid van het centrum

Evia is gelegen op een steenworp afstand van het oude centrum van Gorinchem in de wijk Sparta-Athene op de plek van het voormalige Gymnasium Camphusianum. De eerste fase omvat 25 appartementen, een penhouse en een verdiepte parkeerkelder. In een tweede fase zullen nog drie gebouwen worden gerealiseerd met in totaal 42 appartementen en twee penhouses.
De vier gebouwen lopen op van drie tot zes bouwlagen en vormen samen een sierlijke slinger. Alle appartementen krijgen uitzicht op een nieuw aan te leggen buurtpark.

Aan de zijde van het buurtpark bepalen horizontale gemetselde banden het beeld. Aan de zijde die aansluit op de wijk Sparta-Athene zijn het de hoofdtrappenhuizen die in het oog springen. Ze zijn buiten het hoofdbouwvolume gebracht en vormgegeven als ranke glazen torentjes waarin de trappen rondom de lift zijn georganiseerd.

Opdrachtgevers: Poort6 en Rivas Zorggroep
gerelateerde projecten