Stad van de Zon

Heerhugowaard NL

In Heerhugowaard is KuiperCompagnons erin geslaagd om vanuit één concept een aanvankelijk ‘leeg tussengebied’ te transformeren tot een gebied met een nieuwe, sterke identiteit.
Duurzaamheid is de sleutelterm in de Stad van de Zon. Niet alleen duurzaamheid op het gebied van milieu, maar ook sociale duurzaamheid, landschappelijke duurzaamheid, culturele duurzaamheid en economische duurzaamheid. In samenwerking met de gemeente Heerhugowaard is het gelukt de verschillende duurzaamheidsaspecten op grote schaal in een woningbouwontwikkeling van ongeveer 1400 woningen toe te passen. Samen met de bestuurders en ambtenaren van de gemeente zijn deze idealen hooggehouden, juist ook in tijden van verminderde belangstelling voor duurzaamheid.

Stad van de Zon is een CO2-emissieneutrale wijk geworden. Er is een grote hoeveelheid waterberging gerealiseerd. De waterkwaliteit is sterk verbeterd, zelfs tot zwemwaterkwaliteit. Er is een groot oppervlak nieuwe natte natuur ontwikkeld waar bijzondere vogels als Kluten en Kleine plevieren in leven. Zo is een aantrekkelijk woonmilieu gecreëerd: een duurzame stad in het water


Gerelateerde projecten

donglilake004_th.jpg
Dongli Lake

Tianjin CN

RijswijkBuiten02_th.jpg
RijswijkBuiten

Rijswijk NL

Kattenbroek04web_th.jpg
Kattenbroek

Amersfoort

goudawestergouwe06_th.jpg
Westergouwe

Gouda NL