projecten › Eco Resort Marokko
Marokko1.jpg
Marokko2.jpg
Marokko3.jpg
Marokko4.jpg
Marokko5.jpg

Eco Resort Marokko

Mirleft MA – KuiperCompagnons heeft in opdracht van The Dutch Investment Group (DIG) een visie voor het kustgebied ten zuiden van Agadir in Marokko gemaakt.

KuiperCompagnons heeft in opdracht van The Dutch Investment Group (DIG) een visie voor het kustgebied ten zuiden van Agadir in Marokko gemaakt. De visie geeft inzicht in hoe het gebied tussen Mirleft en Sidi Ifni op een duurzame manier ontwikkeld kan worden. Door het landschap te bestuderen is een logische verdeling van landgebruik gevonden. Door verschillende vormen van landgebruik te integreren ontstaat een holistisch geheel. Op deze manier ontstaat er een balans tussen economische groei en behoud van het landschap voor het gebied.

De visie streeft naar synergie tussen een serie van stranden. Deze zullen elk naar een verschillende intensiteit ontwikkelen. Door deze benadering ontwikkelen de stedelijke kernen zich verder en toeristische accommodatie wordt doordacht in het landschap geplaatst. Tegelijkertijd blijven andere stranden onaangeraakt en authentiek.

Een lokale ontwikkeling is geschetst in Legzira. Het startpunt voor dit conceptuele ontwerp is de analyse van het landschap en reeds gebouwde omgeving. Er is een samenspel tussen stranden, baaien, kliffen, hoger gelegen delen en meanderende wadi’s die hoog met laag gelegen grond verbinden. Het concept creëert een fascinerende aaneenschakeling van uitzichten langs het strand waarin het Marokkaanse kustlandschap de overhand heeft.

gerelateerde projecten