☰
projecten › Stationsgebied Heerhugowaard
KuiperCompagnonsHeerhugowStationspleinN.jpg
KuiperCompagnonsHeerhugowStationspleinZ.jpg
KuiperCompagnonsHeerhugowaardStreefbeeld.jpg
KuiperCompagnonsHeerhugowaardZuidtangent.jpg
KuiperCompagnonsHeerhugowaardStationsweg.jpg
KuiperCompagnonsHeerhugowUmbriellaan.jpg

Stationsgebied Heerhugowaard

KuiperCompagnons heeft samen met de gemeente Heerhugowaard, initiatiefnemers en andere betrokkenen aan de opwaardering van het stationsgebied in Heerhugowaard gewerkt.

Het wenkend perspectief dat we met elkaar bedacht hebben is dat van de ‘groene stad’.

Het stationsgebied Dijk & Waard wordt samen met het naastgelegen historische Oosterdelgebied de schakel tussen de fuserende gemeentes Langedijk en Heerhugowaard.
In en om het stationsgebied komen nieuwe woningen, bedrijven en maatschappelijke voorzieningen. Tegelijkertijd maken we veel meer ruimte voor wandelen, groen, water en fraaie fietsroutes tussen de centra van Langedijk en Heerhugowaard. De belangrijke, maar ook onveilige Zuidtangent krijgt een ongelijkvloerse kruising met het spoor en wordt een ‘klimaatstraat’ met waterberging en stadsnatuur. En gekoppeld aan het station komt een recreatief transferium waar bezoekers aan de Broekerveiling uit de trein in de boot kunnen stappen om het ‘1000-eilandenrijk’ te ontdekken.

Aan de hand van een structuurvisie en het masterplan worden stapje voor stapje nieuwe projecten tot ontwikkeling gebracht.

Projectnieuws
gerelateerde projecten