projecten › UMCG Wenkenbach Instituut
UMCGWenckenbach03.jpg
UMCGWenckenbach04.jpg
UMCGWenckenbach05.jpg
UMCGWenckenbach06.jpg
UMCGWenckenbach02.jpg
UMCGWenckenbach01.jpg

UMCG Wenkenbach Instituut

Groningen NL – Het unieke en technisch geavanceerde Wenckebach Instituut maakt deel uit van het Centraal Medisch Complex van het UMCG.

In dit gebouw worden medisch specialisten opgeleid op het gebied van chirurgie, diverse medische handelingen en microscopisch onderzoek. Dit gebeurt in een omgeving waarin onder andere operatie- en verpleegkamers zeer realistisch zijn nagebootst.

Operatieve handelingen worden geoefend op computergestuurde poppen. Ook menselijk en dierlijk weefsel wordt gebruikt. Hiervoor is in de kelder een anatomieruimte aanwezig met verbinding naar de logistieke tunnel van het ziekenhuis. Een dedicated lift kan worden gebruikt om het weefsel naar de diverse wetlabs te transporteren. In drylabs wordt gewerkt met elektronisch materiaal en oefenprotheses.

Het uiterlijk van het gebouw is afgestemd op de aangrenzende historische energiecentrale: rood/oranje baksteen met een kenmerkend accentpatroon. De hoofdentree van het gebouw wordt op termijn met een besloten droogloop gekoppeld aan de patiostructuur van het ziekenhuis.

Operatie- en verpleegkamers, anatomieruimte
Opdrachtgever: UMCG
gerelateerde projecten