projecten › Zestien nieuwe landgoederen
01OVERZICHTTorensteepolderA3.jpg
02Numansdorp1905.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg

Zestien nieuwe landgoederen

Numansdorp – Het ontwerpen van een aaneengesloten zone van zestien nieuwe landgoederen in een open aanwaspolder in West-Nederland is een unieke opgave.

KuiperCompagnons heeft in opdracht van projectontwikkelaar Midstate een landschapsplan gemaakt voor zo een zone in de Torensteepolder, ten zuidoosten van Numansdorp. De landgoederen vormen de overgang tussen het in ontwikkeling zijnde Numansdorp-Zuid en het agrarische buitengebied van de Hoeksche Waard. In het ontwerp van KuiperCompagnons wordt 90% van elk landgoed voor het publiek toegankelijk en ingericht met bij het open landschap passende natuurdoeltypen. De landhuizen zijn daarin fraai gepositioneerd aan een kreek of zelfs geheel omgeven met water.

Het landschapsplan fungeert als een overkoepelend globaal inrichtingsplan voor het openbare deel van alle te ontwikkelen landgoederen samen. Het dient als een landschappelijk beeldkwaliteitplan waaraan de gemeente Cromstrijen de individuele inrichtingsplannen voor de verschillende landgoederen zal toetsen.

gerelateerde projecten